Google investeşte peste jumătate de miliard de dolari în retailerul chinez JD.com

959 ori
<b>Google investeşte peste jumătate de miliard de dolari în retailerul chinez JD.com</b>Din când în când mai aflăm și detalii despre investiții uriașe realizate de giganți tech, cel mai recent exemplu fiind Google care tocmai ce a pus la bătaie mai bine jumătate de miliard de dolari investiții în retailerul chinez JD.com

Se pare că există loc de cooperare şi colaborare între mari companii americane şi chineze. Google ar fi confirmat recent o investiţie de 550 de milioane de dolari în retailerul online chinez JD.com, iar detalii despre tranzacţie avem mai jos.

Gigantul Internet din SUA are ca scop creşterea prezenţei sale pe piaţa din Asia, care se află în creştere şi expansiune. Ideea este de a se lupta cu Amazon.com şi a se implica în zona de retail online. Cele două companii afirmă că investiţiile fac parte dintr-un program şi un parteneriat mai amplu, care va aduce promovarea produselor de pe JD.com în serviciile de shopping de la Google.

Astfel JD.com şi-ar putea creşte baza de clienţi din China şi Asia de Sud Est, plus ar intra mai uşor în SUA şi Europa. Trebuie spus că de fiecare dată când vorbim despre Google şi China că serviciile sale de căutare sunt în continuare blocate acolo. Asta pentru că refuză să respecte reglementările locale şi să scoată din rezultate spre exemplu masacrul din piaţa Tien An Men.

Printre investitorii în JD.com se numără gigantul Tencent, Alibaba Group şi Walmart şi există şi un parteneriat în desfăşurare cu Carrefour. Google ar putea investi în curând în Flipkart, un alt retailer online, de această dată din India. Are şi planuri de a colabora cu firme de ride sharing rivale cu Uber sau Lyft.

JD.com, cunoscută şi că Jingdong sau 360buy este o companie e-commerce cu sediul în Beijing, iar în primul trimestru al acestui an atingea 301.8 milioane de utilizatori activi.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×