Huawei creşte bugetul de cercetare şi dezvoltare la 15-20 de miliarde de dolari pe 2018

893 ori
<b>Huawei creşte bugetul de cercetare şi dezvoltare la 15-20 de miliarde de dolari pe 2018</b>Astăzi Huawei a anunțat o creștere a bugetului asociat proiectelor de cercetare-dezvoltare, buget ce ajunge la o sumă aproximativă e 15 - 20 miliarde de dolari pe anul 2018. Compania chineză va lucra la tot soiul de proiecte ale viitorului

Încă de acum câţiva ani Huawei era compania din rândul producătorilor smartphone care înregistra şi crea cele mai multe brevete. Acea cavalcadă nu s-a oprit, iar chinezii vor cheltui între 15 şi 20 de miliarde de dolari pe cercetare şi dezvoltare doar în acest an. Planurile lor în domeniu le detaliem în următoarele rânduri.

În primul rând trebuie spus că firma chineză a cheltuit 13 miliarde de dolari pe R&D anul trecut, iar saltul la 15 sau 20 de miliarde e impresionant. Anul trecut acea sumă însemna 14.9% din veniturile sale. Astfel Huawei devenea cea mai generoasă companie cu R&D-ul, deşi în spatele celor de la Amazon, cu 22.6 miliarde şi Alphablet cu 16.6 miliarde. Nu mai puţin de 45% din angajaţi se ocupă fix de cercetare şi dezvoltare.

Cât despre viitor, sumele vor ajunge şi depăşi 20 de miliarde de dolari, iar din aceste sume 20%, până la 30% se duc la cercetare ştiinţifică de bază. Huawei a declarat şi că ar deţine în jur de 10% din toate brevetele esenţiale pentru tehnologia 5G, ceea ce ar însemna un influx uriaş de bani. Evident trebuie să le licenţieze în termeni decenţi, pentru că tehnologiile standard sunt reglementate şi trebuie să fie practicate tarife rezonabile.

Cu toate acestea, țări ca SUA, Australia sau Marea Britanie fac tot posibilul să evite să folosească tehnologie Huawei. Iar acele investiţii mai sus menţionate se ocupă şi de zone noi, precum AI, AR, VR, Internet of Things şi oraşe inteligente.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×