Google Tilt Brush: o "pensulă digitală VR" incredibilă, care face HoloLens să pălească de invidie

Autor:  | Publicat în:  Google 1.282 ori
<b>Google Tilt Brush: o "pensulă digitală VR" incredibilă, care face HoloLens să pălească de invidie</b>Microsoft ne-a atras pe deplin atenția cu HoloLens, dar iată că nici Google nu stă degeaba. Această din urmă companie vine cu un soi de răspuns la această invenție și ne prezintă astăzi - Tilt Brush. Avem de-a face cu un joystick ce lucrează în tandem cu

Atunci când Microsoft a prezentat HoloLens am văzut cum ingineri şi designeri interacţionau cu modele 3D de clădiri, sau doctori cu reprezentări ale corpului uman. Google pare gata să dea răspunsul acestei tehnologii, prin intermediul lui Tilt Brush.

Google a prezentat acest... să îi zicem joystick, deşi el se vrea mai degrabă o pensulă digitală, care operează în tandem cu un headset VR. Pur şi simplu prin mişcarea acestui device în aer vom putea desena sau mai bine zis picta în aer, cu diferite tipuri de "peniţe" şi pensule digitale, reprezentate sub forma unui fascicul luminos in mediul VR, dacă ne luăm după clipul CNN.

E implicat şi un headset HTC Vive în acest experiment, care permite realizarea de instalaţii artistice 3D şi "desenul" cu materiale imposibile precum foc, zăpadă sau stele. Tilt Brush e revoluţionar nu doar pentru artişti şi pictori, ci şi pentru industria modei. Imaginaţi-vă creatori de modă desenând direct pe materialul cu care lucrează de obicei, de la denim şi mătase la lâna şi bumbac.

Creaţiile se pot realiza în 3D şi admira dintr-o varietate de unghiuri. Există şi o aplicaţie dedicată lui HTC Vive cu care artiştii se joacă deja în Paris la Google Cultural Institute. Iar toate operele şi creaţiile vor putea fi admirate de posesorii de echipamente VR.

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×