Google anunță căutarea după imagine și căutarea vocală pentru desktop, Îmbunătățește și căutarea de pe mobil (Video)

2.151 ori
<b>Google anunță căutarea după imagine și căutarea vocală pentru desktop, Îmbunătățește și căutarea de pe mobil (Video)</b>în cadrul evenimentului Inside Search de ieri, Google a prezentat o actualizare a metodei sale de căutare pentru desktop, dar și a celei pentru mobil. Astfel, aflăm că vom putea efectua căutari pe bază de voce cu ajutorul lui Chrome (pe desktop)...

în cadrul evenimentului Inside Search de ieri, Google a prezentat o actualizare a metodei sale de căutare pentru desktop, dar și a celei pentru mobil. Astfel, aflăm că vom putea efectua căutari pe bază de voce cu ajutorul lui Chrome (pe desktop) și că va exista și o funcție de căutare pe bază de imagine, disponibilă în Chrome și în Firefox printr-o extensie specială.

în ce privește căutarea pe bază de imagini, tot ce trebuie să faceți pe desktop este să realizați un drag and drop cu o imagine sau cut/paste cu URL-ul unei imagini în bara de căutare. Apoi Google va încerca să recunoască fotografia și să vă ofere cele mai relevante rezultate. Se pare că gigantul motoarelor de căutare va putea chiar să identifice zona în care vă aflați dacă fotografia este realizată într-o zonă turistică, în vacanță, spre exemplu.

La capitolul căutare vocală, nu va mai trebui să scrieți pe tastatură, ci doar să rostiți termenii căutării, iar Google vă va pune la dispoziție o tehnologie de recunoaștere vocală. Disponibilă deja pe mobil, căutarea vocală sosește în următoarele zile în Chrome, astfel că veți putea vedea simbolul unui microfon în fiecare bară de căutare Google.

Căutarea pe mobil nu a fost neglijată, primind la rândul său actualizări. Avem acum la dispoziție iconuri shortcut în partea inferioară a paginii mobile Google, acestea ducând către secțiuni precum Shopping, Restaurante, bancomate și altele. O altă îmbunătățire este posibilitatea de a adăuga fraze deja sugerate de Google în bara de căutare și să "construiți" căutarea pas cu pas.

Mai multe detalii aflați din clipurile următoare:

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×