Google WiFi, Chromecast Ultra, Google Home și Daydream View VR anunțate oficial

1.910 ori
<b>Google WiFi, Chromecast Ultra, Google Home și Daydream View VR anunțate oficial</b>Evenimentul Google de aseară ne-a adus și alte produse hardware, precum Chromecast Ultra, Google WiFi și nu în ultimul rând o variantă pe steroizi a lui Google Cardboard. Noul set VR se numește Daydream View și precum bănuiți, acesta este compatibil

În cadrul evenimentului de ieri unde au debutat smartphone-urile Pixel și Pixel XL, Google a mai prezentat și alte produse interesante precum Chromecast Ultra, Google WiFi, Daydream View și Google Home. Vom vorbi despre toate aceste dispozitive în rândurile de mai jos, și vom lista totodată și prețurile de comercializare destinate publicului european și data la care vor fi disponibile spre vânzare.

Chromecast Ultra

Google Chromecast Ultra

Micuțul dongle Chromecast a primit un upgrade din partea celor de la Google, noua variantă numită Chromecast Ultra oferind utilizatorilor posibilitatea de a distribui conținut la rezoluție 4K către TV. Aflați că pachetul hardware oferit aici este de 1.8x mai rapid decât generația precedentă Chromecast, dar și faptul că suportă conectivitate Ethernet - asta prin intermediul unui adaptor. Avem și tehnologiile HDR, respectiv Dolby Vision aici, iar prețul său va fi de 79 euro.

Google WiFi

Google WiFi

O altă lansare este reprezentată de către Google WiFi - un router wireless smart ce se poate asocia cu un altul de același timp pentru a extinde acoperirea rețelei. Avem parte de viteze AC1200, dar și de conectivitate Bluetooth cu scopul de a simplifica procesul de setup. De asemenea, există aici și ceva numit Network Assist - o funcție ce optimizează constant conexiunea internet pentru a oferi cel mai bun semnal posibil.

Precomenzile pentru acest dispozitiv vor începe din noiembrie, iar prețul de comercializare este de 129 dolari pentru o singură unitate, sau puteți opta pentru pachetul de 3 unități ce costă 299 dolari. 

Google Home

Google Home

Următorul produs de pe lista de lansări a fost Google Home - un dispozitiv similar lui Amazon Echo ce vine la pachet cu asistentul vocal numit Google Assistant. Acesta adoptă forma unei mini vaze șic ce aduce 4 LED-uri colorate ce se vor ilumina atunci când comenzile noastre vocale sunt recunoscute. Pentru a pune orice întrebare sau da o comandă, tot ce va trebui să spunem inițial este 'Okay, Google'.

Primim numeroase microfoane la bord pentru o recunoaștere vocală cât mai precisă, dar și suport pentru controlul produselor inteligente din casă (Nest, SmartThings, Philips, IFTTT). Vom putea da o comandă vocală pentru aprinderea corpurilor de iluminat dintr-o anumită cameră, sau chiar reda muzică în cazul în care avem un sistem audio smart instalat în locuință. Prețul acestui produs va fi de 129 dolari, urmând a fi disponibil doar în SUA. 

Google Daydream View

Daydream View

Nu în ultimul rând avem și un soi de Google Cardboard pe steroizi - set de realitate virtuală denumit Daydream View și disponibil în 3 variante de culoare pentru moment (gri, argintiu, roșu). Acesta este fabricat din materiale soft și flexibile, iar potrivit celor de la Google va putea fi utilizat chiar și de către acele persoane ce poartă ochelari. Conceptul de funcționare este unul standard, astfel că telefonul va fi plasat într-o locaș special și apoi închide capacul cu pricina. 

Daydream View

Interesant este și controllerul pe care îl primim la pachet, acesta oferind un touchpad și câteva butoane pentru interacțiunea cu aplicațiile sau jocurile ce vor fi instalate pe smartphone. Avem parte și de senzori speciali ce ne vor ajuta spre exemplu la acțiuni care au nevoie de precizie precum desenatul. Desigur, vom avea nevoie de un smartphone compatibil Daydream pentru utilizarea acestui headset VR.

Printre titlurile disponibile în materie de jocuri, avem și Fantastic Beasts - un joc ce ne introduce în universul Harry Potter, și unde vom putea realiza vrăji cu controller-ul pe post de baghetă magică. Alte aplicații incluse sunt Netflix, Hulu, HBO, Google Play Movies, Google Photos, Street View, dar și YouTube. Set-ul VR se lansează în noiembrie la un preț de 69 euro. 

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×