Un fost manager Apple e acuzat că a vândut secrete ale companiei, primește un an de detenție

Autor:  | Publicat în:  Apple 513 ori
<b>Un fost manager Apple e acuzat că a vândut secrete ale companiei, primește un an de detenție</b>Paul Devine, un fost manager Apple, pe partea de logistică globală a fost acuzat de fraudă și a primit un an de închisoare, plus o amendă de 4.5 milioane de dolari. Pe lângă fraudă, fostul oficial Apple a mai fost condamnat și pentru...

Paul Devine, un fost manager Apple, pe partea de logistică globală a fost acuzat de fraudă și a primit un an de închisoare, plus o amendă de 4.5 milioane de dolari. Pe lângă fraudă, fostul oficial Apple a mai fost condamnat și pentru conspirație și spălare de bani.

Aparent, el ar fi vândut secrete legate de iPhone și componentele sale către furnizorii Apple. Devine a primit milioane de dolari pentru informațiile oferite, iar furnizorii Apple foloseau secretele legate de componente pentru a negocia contracte mai avantajoase. încă din 2010 apăruseră suspiciuni în jurul lui Devine și iată că problema a fost clarificată. Apple a declarat că nu tolerează deloc astfel de comportament și are o etică foarte strictă.

Fostul angajat al firmei din Cupertino se folosea de poziția sa în cadrul companiei pentru a obține informații confidențiale, pe care le oferea apoi furnizorilor. E interesant că firmele implicate nu au fost numite în cadrul anchetei, ele fiind menționate doar ca "furnizori de materiale pentru iPhone și iPod". știm că aceste companii provin din China, Coreea de Sud, Taiwan și Singapore.

Apple spera în 2010 să recupereze 1 milion de dolari de la Devine, dar acum suma e mult mai mare. Inițial Devine ar fi trebuit să primească 20 de ani de închisoare, dar probabil că dat și alte nume ale celor implicați, primind doar un an astfel.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×