Huawei plănuiește transformarea orașelor din România în Orașe Inteligente; iată ce presupune acest lucru

2.707 ori
<b>Huawei plănuiește transformarea orașelor din România în Orașe Inteligente; iată ce presupune acest lucru</b>În cadrul forumului Smart City 2017 ce are loc astăzi în București, cei de la Huawei și-au prezentat planurile prin care doresc să transforme orașele din România în orașe inteligente. Ce presupune acest lucru și ce pregătesc asiaticii de la Huawei pentru

Astăzi pe data de 16 mai cei de la Huawei și-au anunțat în cadrul Forumului Smart City 2017 ce are loc în premieră în București, planurile și strategia pentru transformare orașelor inteligente. Strategia gigantului Huawei are în prim plan soluții ICT (Tehnologia Informației și Comunicațiilor) menite să ajute autoritățile centrale și locale împreună cu industria de profil pentru a se oferi servicii avansate în sprijinul cetățenilor.

Se urmărește și îmbunătățirea vieții oamenilor, crearea de comunități sustenabile, dar și creșterea economică. În primul rând aflați că urbanizarea rapidă a orașelor aduce autorităților central și celor locale o serie de provocări legate de infrastructură și nu numai, motiv pentru care este necesară trecerea la un astfel de oraș inteligent.

Orașele trebuie transformate pentru a răspunde provocărilor sociale, economice, arhitecturale și de mediu. Deja în România în orașe precum Cluj, Alba Iulia și București (sectorul 4) s-au pus deja bazele dezvoltării unor proiecte Smart City. Se subliniază utilizarea Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, un concept ce înglobează sisteme precum Internet of Things, sisteme de CLoud Computing și Big Data care fac serviciile unui municipiu mai interactive și mai eficiente. 

Ni se dezvăluie că un oraș inteligent înglobează mai multe componente, una dintre acestea fiind și infrastructura modernizată cu ajutorul aplicațiilor smart sau serviciilor inovatoare precum Smart Parking. Beneficiile trec dincolo de un simplu 'Wi-Fi gratuit', urmând ca pe viitor să fie implementați senzori de tot felul, camere de luat vederi, rețele acustice și alte sisteme ce vor comunica în timp real informații cu privire la sănătatea și starea orașuli sau a infrastructurii acestuia. 

Huawei dezvoltă în acest moment orașe inteligente prin 6 tipuri de mecanise de securitate: fizice, de rețea, de tip host, soluții vrituale, aplicații și date.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×