Computex 2016: Intel prezintă noua gamă de procesoare Extreme Edition, inventează conceptul de "mega tasking"

1.497 ori
<b>Computex 2016: Intel prezintă noua gamă de procesoare Extreme Edition, inventează conceptul de "mega tasking"</b>Show-ul Computex 2016 din Taiwan este în plină desfășurare chiar în acest moment, eveniment în cadrul căruia cei de la Intel au prezentat noua gamă de procesoare Extreme Edition, modele ce aduc în discuție termenul de 'mega tasking'

Deşi Intel Atom este un proiect casat acum, procesoarele Core i o duc bine şi chiar evoluează, după cum demonstrează Intel la Computex 2016. În Taipei, producătorul american de chipseturi a prezentat noua sa gama Extreme Edition, ce include şi primul CPU 10 core Intel.

E vorba despre Intel Core i7-6950X, care inaugurează şi conceptul de "mega tasking" şi e tactat la 3 GHz. Acest chipset e capabil să ruleze 20 de sarcini de lucru simultan şi cu funcţia turbo activată atinge chiar 3.5 GHz. Pentru cei care se întreabă ce înseamnă "mega tasking", Intel afirmă că o situaţie de acest tip sună astfel: un gamer se joacă la rezolutie 4K, în vreme ce îşi capturează meciul şi face şi streaming Full HD pe Twitch cu gameplayul.

Asta înseamnă că noul procesor e expert în a administra sarcinile ce solicita multă putere de procesare şi rulează în paralel. Performanţa la randarea 3D e cu 35% mai ridicată, iar editarea video în Adobe Premiere Pro se face cu 25% mai rapid faţă de procesorul flagship trecut, Intel Core i7-5960X. Nouă serie de chipseturi Intel poartă numele de cod Broadwell-E şi mai include şi modelul Core i7-6900K, cu preţ de 1089 dolari şi cu 8 core-uri la 3.2 GHz.

Există şi un hexa core Core i7-6850K cu preţ de 617 dolari şi un Core i7-6800K la 434 dolari. În epoca VR-ului e vital să ai un asemenea CPU pe PC.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×