Intel prezintă o nouă generaţie de procesoare Atom (x3), axate pe conceptul Internet of things

839 ori
<b>Intel prezintă o nouă generaţie de procesoare Atom (x3), axate pe conceptul Internet of things</b>Intel a prezentat astăzi o nouă generație de procesoare Atom x3, cele cunoscute şi sub numele SoFIA. Acestea sunt menite să fie integrate pe gadgeturi şi sisteme din gama Internet of Things, precum electrocasnice smart, senzori şi aparate integrate...

Intel a prezentat astăzi o nouă generație de procesoare Atom x3, cele cunoscute şi sub numele SoFIA. Acestea sunt menite să fie integrate pe gadgeturi şi sisteme din gama Internet of Things, precum electrocasnice smart, senzori şi aparate integrate în case smart.

Acest chipuri vin cu suport 3G sau LTE integrat şi rezistă şi la temperaturi extreme, care ar dăuna de obicei altor chipuri. Procesoarele sunt gândite pentru a opera cu Linux sau Android şi încă nu ştim ce companii vor folosi soluţiile x3 pe viitor. Kiturile pentru dezvoltatori vor începe să fie livrate în a doua jumătate a anului, deci vom vedea device-uri bazate pe Atom x3 pe undeva prin 2016.

Intel afirma că un procesor Atom X3-C3230RK, un model quad core la 1.2 GHz va depăşi performanţele unui Qualcomm MSM8212 sau MediaTek MT6582 cu 50% în sarcini media uşoare. Atom x3 este un chip 64 bit, care ar putea fi inclus şi pe smartphone-uri low cost şi tablete. Intel a anunţat recent şi gamele Atom x5 şi x7, bazate pe arhitectura Cherry Trail de 14 nm.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând site-urile prin aceste link-uri/ butoane, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×