Se pregăteşte o fuziune a marilor producători de procesoare și alte componente din China; Rezultatul ar putea fi un gigant care să detroneze Qualcomm

1.820 ori
<b>Se pregăteşte o fuziune a marilor producători de procesoare și alte componente din China; Rezultatul ar putea fi un gigant care să detroneze Qualcomm</b>În timp ce MediaTek și Qualcomm se luptă acerb pe piața de procesoare destinate produselor mobile, iată că în curând va intra și un al 3-lea jucător în ecuație. Este vorba mai degrabă despre o fuziune a marilor producători de procesoare și alte componente

Chiar dacă MediaTek reuşeşte să le ţină piept celor de la Qualcomm, absenţa unui al treilea pol de putere în zona chipseturilor pentru terminale mobile e un lucru îngrijorător, asta dacă excludem procesoarele Samsung, HiSilicon şi Apple. Se pare că o serie de producători chinezi de procesoare sunt gata să formeze un conglomerat pentru a opri dominaţia Qualcomm.

Tsinghua Unigroup a preluat jumătate din acţiunile XMC, o companie care se ocupă cu producţia de chipseturi şi aparţine de guvernul chinez. Astfel s-a născut o nouă forţă pe această piaţă, în condiţiile în care XMC anunţa recent planuri de a investi 24 de miliarde de dolari pentru localizarea producţiei de componente din gama semiconductor.

Reţineţi că ei se ocupă şi cu memorie NAND flash, nu doar cu chipseturi şi urmează să producă şi DRAM şi alte componente. În planurile de viitor se află şi o fabrică de memorie cu o investiţie de 1.2 miliarde de dolari asociată. Tsinghua pusese în mişcare planul de formare a unui conglomerat cu ceva vreme în urmă, încercând să preia producătorul de DRAM Micron, dar autorităţile din SUA s-au opus.

Apoi aceeaşi firmă a încercat să preia SanDisk şi iar s-au opus americanii. Cert e că se formează o nouă forţă pe piaţa componentelor de handseturi şi concurentă e binevenită.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×