Intel pregătește două noi procesoare de smartphone pentru 2013: Merrifield și 6331

1.031 ori
<b>Intel pregătește două noi procesoare de smartphone pentru 2013: Merrifield și 6331</b>în vreme ce alții visează la Snapdragon S5, următorul Exynos și Nvidia Tegra 4, Intel de abia își pregătește intrarea pe piața mobilă, pe care vrea să o cucerească cu o nouă generație de procesoare pentru 2013. Deja îl avem pe Medfield,...

în vreme ce alții visează la Snapdragon S5, următorul Exynos și Nvidia Tegra 4, Intel de abia își pregătește intrarea pe piața mobilă, pe care vrea să o cucerească cu o nouă generație de procesoare pentru 2013. Deja îl avem pe Medfield, prezent pe un telefon Lenovo anunțat la CES 2012, dar acest CPU este doar începutul!

în cadrul unei întruniri recente a investitorilor Intel din Santa Clara, California, CEO-ul Intel Paul Otellini a anunțat două noi procesoare mobile: Merrifield și 6331. Acestea vor sosi pe smartphone-uri în 2013 și deja îmi imaginez un deliciu de terminal cu Tizen OS la bord, ecran Super AMOLED Plus și CPU Intel. și asta pentru că Samsung și Intel sunt parteneri Tizen și un astfel de terminal chiar va exista peste luni bune. în privința noilor chipseturi, ambele vor folosi procesul de producție 22 nm, iar 6331 va fi mai degrabă un single core pentru terminale mai ieftine.

Merrifield, în schimb va fi un dual core pentru modele high end și mă întreb dacă el va fi în spatele unora dintre tabletele Windows 8 de la anul sau poate chiar va fi inclus pe telefoane Nokia cu Windows Phone 8. Merrifield va avea parte și de un nou design de GPU, care Intel promite că va oferi o grafică fantastică. Pentru 2014 compania americană are plănuit un chip de 14 nm, dar până atunci vom avea cu siguranță rivali pe măsură de la Nvidia și Qualcomm.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×