iPhone-urile din 2020 ar putea fi primele telefoane de pe piață ce vor adopta procesoare de 5nm

1.247 ori
<b>iPhone-urile din 2020 ar putea fi primele telefoane de pe piață ce vor adopta procesoare de 5nm</b>Pe lângă noi trenduri în materie de design în zona smartphone, anul 2020 va marca și trecerea la cipseturi de nouă generație bazate pe procesul de 5nm. Astăzi aflăm că primele telefoane ce se vor bucura

Pe lângă noi trenduri în materie de design în zona smartphone, anul 2020 va marca și trecerea la cipseturi de nouă generație bazate pe procesul de 5nm. Astăzi aflăm că primele telefoane ce se vor bucura de o performanță sporită grație unor astfel de soluții vor fi chiar iPhone-urile, procesoarele de 5nm urmând a fi produse de către TSMC în masă începând din primul trimestru al anului viitor.

Acesta ar fi rezultatul deciziei ca Samsung să producă procesorul Snapdragon 865 (pe seama procesului EUV 7nm) și nu cei de la TSMC. Din datele preliminare adunate iese la iveală faptul că aceste procesoare vor avea de 1.8x mai mulți tranzistori decât cei regăsiți pe soluțiile de 7nm. De asemenea se aduce în discuție și o creștere cu 15% a vitezei acestor procesoare. 

Inovația nu se oprește aici totuși pentru că TSMC deja lucrează la asamblarea liniilor de producție pentru procesoare de 3nm în regiunea Hsinch din Taiwan, producție programată să înceapă undeva prin 2020. Ulterior în același oraș se vor realiza și procesoarele de 2 nm.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×