ZTE este amendată de Statele Unite cu suma de 1.2 miliarde de dolari pentru exportul ilegal în Iran și Coreea de Nord

1.188 ori
<b>ZTE este amendată de Statele Unite cu suma de 1.2 miliarde de dolari pentru exportul ilegal în Iran și Coreea de Nord</b>O veste deloc bună vine astăzi pentru ZTE, companie de origine chineză ce este sancționată de Statele Unite pentru exportul către Iran și Coreea de Nord a unor echipamente de telecomunicații. Aceste două țări menționate aici se află pe lista neagră

Pe piața din SUA cei de la ZTE au o reputație destul de bună, având parteneriate încheiate și cu operatorii telecom pentru vânzarea de smartphone-uri și a sistemelor de telecomunicații. Astăzi, pe capul chinezilor cade o amendă uriașă de 1.2 miliarde din partea Statelor Unite, sumă pe care compania asiatică se pare că o va plăti în perioada următoare.

Această penalizare vine ca urmare a unui dosar de exporturi ilegale în care ZTE a fost găsită vinovată, compania exportând echipamente telecom către Iran și Coreea de Nord și încălcând astfel sancțiunile internaționale. Ancheta a început încă de sub administrația Barack Obama și ZTE a recunoscut că într-adevăr a exportat asemenea produse către cele două țări aflate pe lista neagră a SUA. 

Un alt detaliu ce mai iese la iveală este acela că ZTE a admis faptul că a furnizat informații false autorităților americane cu scopul de ascunde tranzacțiile cu pricina. Pentru început, compania chineză urmează a plăti suma de 892 milioane de dolari, iar pe parcursul următorilor 7 ani ar putea primi o penalitate suplimentară de 300 milioane de dolari în cazul unei recidive.

Deja nu mai este o noutate faptul că Trump are le-a pus gând rău companiilor străine ce activează în SUA, chiar și secretarul pentru Comerț, Wilbur Ross declarând cu această ocazie următoarele: "Avertizăm întreaga lume: încetați cu joaca. Cei care încalcă sancțiunile economice nu vor rămâne nepedepsiți și vor îndura cele mai dure consecințe."

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×