ZTE este amendată de Statele Unite cu suma de 1.2 miliarde de dolari pentru exportul ilegal în Iran și Coreea de Nord

1.171 ori
<b>ZTE este amendată de Statele Unite cu suma de 1.2 miliarde de dolari pentru exportul ilegal în Iran și Coreea de Nord</b>O veste deloc bună vine astăzi pentru ZTE, companie de origine chineză ce este sancționată de Statele Unite pentru exportul către Iran și Coreea de Nord a unor echipamente de telecomunicații. Aceste două țări menționate aici se află pe lista neagră

Pe piața din SUA cei de la ZTE au o reputație destul de bună, având parteneriate încheiate și cu operatorii telecom pentru vânzarea de smartphone-uri și a sistemelor de telecomunicații. Astăzi, pe capul chinezilor cade o amendă uriașă de 1.2 miliarde din partea Statelor Unite, sumă pe care compania asiatică se pare că o va plăti în perioada următoare.

Această penalizare vine ca urmare a unui dosar de exporturi ilegale în care ZTE a fost găsită vinovată, compania exportând echipamente telecom către Iran și Coreea de Nord și încălcând astfel sancțiunile internaționale. Ancheta a început încă de sub administrația Barack Obama și ZTE a recunoscut că într-adevăr a exportat asemenea produse către cele două țări aflate pe lista neagră a SUA. 

Un alt detaliu ce mai iese la iveală este acela că ZTE a admis faptul că a furnizat informații false autorităților americane cu scopul de ascunde tranzacțiile cu pricina. Pentru început, compania chineză urmează a plăti suma de 892 milioane de dolari, iar pe parcursul următorilor 7 ani ar putea primi o penalitate suplimentară de 300 milioane de dolari în cazul unei recidive.

Deja nu mai este o noutate faptul că Trump are le-a pus gând rău companiilor străine ce activează în SUA, chiar și secretarul pentru Comerț, Wilbur Ross declarând cu această ocazie următoarele: "Avertizăm întreaga lume: încetați cu joaca. Cei care încalcă sancțiunile economice nu vor rămâne nepedepsiți și vor îndura cele mai dure consecințe."

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×