Legendarul Sony Walkman împlineşte 40 de ani; Rememorăm istoria celui mai iubit player muzical şi variantele sale (#Walkman40)

Autor:  | Publicat în:  Sony 895 ori
<b>Legendarul Sony Walkman împlineşte 40 de ani; Rememorăm istoria celui mai iubit player muzical şi variantele sale (#Walkman40)</b>Pe 1 iulie 1979 începea povestea lui Sony Walkman, unul dintre cele mai uşor de recunoscut playere muzicale din lume. Dacă aveţi peste 25 de ani sunt şanse să fi ascultat muzică la un Walkman

Pe 1 iulie 1979 începea povestea lui Sony Walkman, unul dintre cele mai uşor de recunoscut playere muzicale din lume. Dacă aveţi peste 25 de ani sunt şanse să fi ascultat muzică la un Walkman, poate chiar pe casetă sau CD, eventual să fi prins şi meciuri ale naţionalei prin radio pe Walkman. Hai să aruncăm o privire asupra istoriei acestui dispozitiv îndrăgit.

Sony Walkman

Au trecut 40 de ani de când s-a lansat primul Walkman şi am trecut printr-o mulţime de variante ale acestui device. Au fost modele cu casetă, cu mini casetă, cu CD, cu ecran tactil, cu ecran color pentru vizionare de video şi chiar modele cu Android la bord inspirate de telefoanele Xperia. Au fost chiar și telefoane cu brand Walkman și mini playere cat un stick USB. În 2009 seria Walkman ajunsese deja la 385 de milioane de unităţi vândute.

Sony Walkman

Primul Walkman, lansat în 1979 era un player portabil de casete audio, care a schimbat modul în care relaţionam cu muzica şi în care consumam muzica. Era o invenţie a cofondatorului Sony, Masaru Ibuka, care a dorit un form factor mai ergonomic pentru playerele de pe piaţă. Ştiţi care a fost punctul de pornire şi inspiraţia? Un reportofon şi asta s-a reflectat pe parcursul anilor la primele generaţii.

Sony Walkman

În mod inedit numele Walkman nu a fost păstrat mereu de-a lungul existenţei produsului. În SUA se vindea sub denumirea Soundabout la un moment dat, iar în Australia şi Suedia drept Freestyle, în vreme ce în UK se numea Stowaway. În anii '80 s-a instalat pe deplin isteria Walkman, iar cuvântul a devenit un substantiv ca "adidas". 

Sony Walkman

În ziua de azi un Walkman este un statement, o amintire a anilor '80 şi în ultimii ani la ultimele iteraţii ale produsului un device exclusivist, cu preţ pe măsură, acustică Hi Fi, multă stocare şi cele mai noi tehnologii audio. Aici găsiţi istoria sa completă.

⚡ Telefoane cu cele mai mari reduceri azi pe Compari.ro.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×