Primul Apple iPhone se lansa în magazine pe 29 iunie 2007; Iată cum a început istoria cozilor şi fanatismului iDevice

2.257 ori
<b>Primul Apple iPhone se lansa în magazine pe 29 iunie 2007; Iată cum a început istoria cozilor şi fanatismului iDevice</b>Ca un făcut, azi pe 29 iunie sunt două aniversări: una de 10 ani pentru Samsung Galaxy şi una de 12 ani pentru primul iPhone. Cu 12 ani în urma lumea începea se aşeze la coadă pentru primul iPhone. Cozile erau de jur împrejurul lui Apple Store şi oricâte

Ca un făcut, azi pe 29 iunie sunt două aniversări: una de 10 ani pentru Samsung Galaxy şi una de 12 ani pentru primul iPhone. Cu 12 ani în urma lumea începea se aşeze la coadă pentru primul iPhone. Cozile erau de jur împrejurul lui Apple Store şi oricâte cozi au fost la alte iPhone-uri, cea de la primul a făcut istorie.

Apple iPhone

Telefonul costa 499 dolari la debut şi avea doar 4 GB stocare. Steve Jobs îl prezentase pe 9 ianuarie 2007 şi aprinsese imaginaţia tuturor. Interfaţa cea nouă, formatul de design, toate erau total diferite faţă de ceea ce era pe piaţă. La acea vreme aveai de ales între Windows Mobile cel complicat şi Symbian cel îmbâcsit şi învechit, pe terminale masive şi cu ecrane ne atractive.

La debut primul iPhone avea doar suport EDGE şi WiFi, dar ecranul său tactil ne arăta că există viaţă şi după butoane. Ecranul de 3.5 inch părea uriaş la acea vreme, iar conceptul de "apps" care să contura deja a lipit multă lume de terminal. Avea şi lipsuri faţă de rivali, precum MMS sau capacitatea de a filma. Nu era nici cut/paste şi nici măcar 3G.

Coada la iPhone

Steve Ballmer de la Microsoft a ironizat produsul, dar Apple avea să râdă la urmă, în vreme ce Microsoft a ratat complet segmentul telefoanelor şi tabletelor. În general firme ca Microsoft şi Nokia ironizau lipsa de tastatură şi nu înţelegeau cum s-a transformat inputul odată cu primul iPhone. BlackBerry la fel şi în general orice jucător al vremii.

Au venit imediat şi copiile de la Samsung, LG şi alte companii, care nu s-au ridicat la înălţimea experienţei Apple. De pe 29 iunie până la final de 2007, Apple vânduse deja 1.39 milioane de unităţi iPhone, iar acum există pe glob peste 1 miliard de unităţi. Acea cotă a fost sărbătorită în vara lui 2016. Fie că vă place iPhone-ul sau nu trebuie să recunoaşteţi că aceste terminale au schimbat modul în care folosim telefoanele mobile şi în special inputul tactil pe vecie.

Sunt şi câteva premiere pe care nimeni nu i le va lua lui Apple: Siri, TouchID, Face ID, camera FaceTime.

Am realizat şi noi un RetroReview cu primul iPhone aici: 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×