Mai puţin de jumătate din tinerii români fac economii lunar, conform unui studiu Revolut; Peste 61% îşi fac griji cu privire la viitorul financiar

738 ori
<b>Mai puţin de jumătate din tinerii români fac economii lunar, conform unui studiu Revolut; Peste 61% îşi fac griji cu privire la viitorul financiar</b>Un studiu recent al celor de la Revolut ne arată că tinerii din România sunt mai puţin responsabili financiar decât vecinii europeni. Asta se poate explica prin lipsa unei educaţii financiare, care ar fi trebuit să înceapă din şcoală

Un studiu recent al celor de la Revolut ne arată că tinerii din România sunt mai puţin responsabili financiar decât vecinii europeni. Asta se poate explica prin lipsa unei educaţii financiare, care ar fi trebuit să înceapă din şcoală. Hai să vedem cifrele Revolut şi cum stăm la nivel european.

Studiul realizat de compania fintech ne arată că doar 38.26% dintre tinerii români economisesc pentru vacanţe, în vreme ce 22.27% fac economii pentru o locuinţă. Doar 10.67% din tineri strâng bani pentru cheltuieli neprevăzute. În plus, românii economisesc cu 60% mai puţin decât bulgarii sau ungurii. Tinerii se gândesc totuşi la viitor, 90.6% dintre ei susţinând că sunt preocupaţi să beneficieze de o pensie.

Studiul mai arată şi că 71.4% doresc să primească mai multe sfaturi şi informaţii de la angajator cu privire la beneficii şi pensii. În ciuda acestor cifre, doar 5% dintre cei chestionaţi economisesc pentru pensie. Aflaţi şi că 59% dintre tinerii din România preferă să deţină propria locuinţă, în loc să închirieze una, iar 60% au de gând să facă un credit ipotecar. În vest, Germania de exemplu, chiria e mult mai populară decât a deţine o casă. 

Datele fac parte din studiul Millennial Money Report, realizat de compania fintech la nivel european. Cifra definitivă a acestui studiu e următoarea: 47.57% dintre tinerii români cu vârste între 18 şi 38 de ani economisesc în mod constant, iar 17.11% nu pot pune bani deoparte deloc. Berlinezii sunt pe primul loc la economii din Europa, reuşind să pună deoparte peste 291 de euro lunar.

Vecinii de la Budapesta apar în studiu cu 177.62 euro pe lună, iar cei din Sofia cu 130.19 euro pe lună. În mod inedit la noi braşovenii sunt pe primul loc, cu 108.69 euro pe lună economisiţii, iar bucureștenii ajung la 89.25 euro pe lună. Aceste date sunt analizate de Revolut pentru a lansa servicii relevante de economisire, precum puşculiţele Vault pe fiecare piaţă.

O să revin la ideea din intro şi anume că avem nevoie de o mai bună educaţie financiară, începută din şcoală şi continuată în liceu. E şi o chestiune de venituri mici ale românilor, dar nu vreau să intru în poltica.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×