Şi Google pregăteşte un telefon pliabil, conform unor noi brevete

554 ori
<b>Şi Google pregăteşte un telefon pliabil, conform unor noi brevete</b>Telefoanele pliabile au primit un boost masiv de popularitate odată cu MWC 2019, acolo unde lumea a văzut ce poate Huawei Mate X, dar şi Galaxy Fold şi tentative de rivali de la TCL, Oppo şi alte companii

Telefoanele pliabile au primit un boost masiv de popularitate odată cu MWC 2019, acolo unde lumea a văzut ce poate Huawei Mate X, dar şi Galaxy Fold şi tentative de rivali de la TCL, Oppo şi alte companii. Se pare că şi Google vrea să intre în această horă a pliabilităţii, după cum arată o nouă serie de brevete.

Brevet Google

Ce e interesant e că recent Google a redus personalul din zona hardware şi nici nu îşi produce propriile ecrane, deci rămâne de văzut cine îi va oferi panourile pliabile. Va fi nevoie de o firmă mare, precum Samsung Display, LG Display, poate chiar Sharp sau BOE.

Brevet Google

Judecând după brevetele sale, Google pare să fi ales abordarea clamshell, cu un pliabil vertical, în stilul unui telefon cu clapetă. Ineditul acestui device e faptul că ar urma să se îndoaie în două locuri, cu o pliere "Z fold", fără a avea daune. Asta pentru că va fi folosit un număr mai mic de straturi atunci când este asamblat ecranul.

Brevet Google

În ultimele săptămâni 90% din brevetele de telefoane pliabile care au scăpat pe web au fost modele verticale tip clamshell. Asta deşi Mate X şi Galaxy Fold se pliază pe orizontală. Posibil ca piaţa să anticipeze un succes al lui Moto RAZR 2019, care va adopta formatul telefonului cu clapetă, dar regândit.

Brevet ZTE

(Brevet ZTE)

Revenind la Google, documentele sale nu menţionează cuvântul "telefon" deloc, deci ar putea fi un altfel de device, poate o tabletă, o brăţară flexibilă sau un dispozitiv AR. Ca o menţiune secundară şi ZTE a publicat recent un brevet de telefon pliabil, dar acesta e ceva mai convenţional şi similar cu Galaxy Fold. Îl vedeţi mai sus în ultima imagine.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×