MediaTek dă lovitura cu Sensio, biosenzor care monitorizează ritmul cardiac pe smartphone, plus alți parametri

1.146 ori
<b>MediaTek dă lovitura cu Sensio, biosenzor care monitorizează ritmul cardiac pe smartphone, plus alți parametri</b>Cum pe piața chipset-urilor pentru smartphone-uri cei de la MediaTek nu rup gura târgului, iată că firma chineză vine cu alte soluții menite să impresioneze. Cel mai recent exemplu este Sensio un biosenzor care monitorizează ritmul

MediaTek e cunoscut mai mult ca producător de chipset-uri de rang secund pentru segmentul smartphone, dar compania are şi alte proiecte totuşi. Mai nou au lansat un "biosenzor", cunoscut drept Sensio şi care ar putea schimba modul în care interacţionăm cu telefoanele, cu un plus pe partea de fitness şi sănătate.

MediaTek Sensio

Sensio este un modul integrabil pe telefoane care poate monitoriza o serie de informaţii vitale. Numele complet este MediaTek Sensio MT6381 şi e descris ca un "senzor 6 în 1". Se creează astfel o platformă hardware şi software, care poate monitoriza următorii parametri:

  • puls
  • variabilitatea pulsului
  • tendinţele tensiunii arteriale
  • saturarea oxigenului la nivel periferic
  • electrocardiograma
  • fotopletismografia (schimbări în volumul sângelui)

MediaTek Sensio

Trebuie doar să ţineţi degetul în faţa unui senzor sensibil la lumina de pe telefon timp de 60 de secunde pentru a măsura toate aceste aspecte. Modulul măsoară doar 6.8 mm x 4.9 mm xi 1 mm şi include LED-uri infraroşii şi roşii, plus un senzor de lumină, care măsoară asorbția luminii.

MediaTek Sensio

 Ar trebui să vedem primele terminale cu acest senzor la început de 2018. Proba de foc va fi aprobarea de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, asta dacă MediaTek chiar doreşte aşa o recunoaștere globală..

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×