Nokia își licențiază brevetele din zona smartphone celor de la Huawei pe o perioadă îndelungată

1.625 ori
<b>Nokia își licențiază brevetele din zona smartphone celor de la Huawei pe o perioadă îndelungată</b>Cu toate că Nokia nu mai este producătorul de smartphone-uri numărul 1 de pe piață, acesta deține la activ un portofoliu uriaș de brevete care atrag atenția celorlalte companii. Se ajung astfel la contracte de licențiere încheiate cu

Deși Nokia nu mai este producătorul numărul 1 pe piața smartphone continuă să obțină venituri serioase în special din contractele de licențiere ca urmare a colecției uriașe de brevete. Despre o asemenea colaborare suntem informați astăzi și după cum ați văzut încă din titlu este vorba despre un parteneriat încheiat între finlandezi și Huawei prin care se vor licenția brevetele din zona smartphone către chinezi.

Aflăm că este vorba despre un contract semnat pe mai mulți ani și cu toate că detaliile financiare nu au fost menționate, analiștii speculează că este vorba despre o sumă de aproximativ 100 milioane de euro pe care Huawei o va plăti către Nokia anual pentru a-i putea folosi brevetele.

Tare interesant este faptul că în zona de echipamente telecom aceste două companii sunt rivale, dar cumva au ajuns la un acord ce implică domeniul smartphone. Potrivit informațiilor dezvăluite, portofoliul de brevete al finlandezilor din zona smartphone include aplicații și tehnologii referitoare la conservarea duratei de viață a bateriei, la îmbunătățirea recepției radio și la reducerea nevoii pentru componente hardware separate la bordul telefoanelor.

Mai aflăm că Nokia are în acest moment și alte contracte de genul semnate cu Apple, Samsung, LG și Xiaomi.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×