MediaTek va prezenta un chip 5G sub formă de prototip până la finele anului 2017

628 ori
<b>MediaTek va prezenta un chip 5G sub formă de prototip până la finele anului 2017</b>Sfârșitul acestui an se pare că ne va aduce și lansarea primului chip capabil de conectivitate 5G, componentă realizată de către MediaTek. Compania chineză producătoare de procesoare confirmă acest detaliu și reușim să aflăm faptul că

Au trecut 10 zile de la aflarea veștii că MediaTek pregătește lansarea procesorului Helio P40 pentru anul viitor, iar acum descoperim și ceva detalii despre primul chip 5G al companiei. Aparent firma asiatică va finaliza dezvoltarea unui prototip de chip 5G până la finele anului și totodată se echipează pentru testele trial al soluțiilor 5G proprii ce vor avea loc în cursul anului viitor.

Soluțiile 5G semnate MediaTek vor fi disponibile fix în momentul în care operatorii vor lansa rețelele 5G și ni se dezvăluie că acest producător s-a aliat cu Nokia pentru dezvoltarea unui sistem de comunicații mobile next-gen pentru tehnologia 5G. Acestea vor lucra împreună la dezvoltarea unui platforme pre-comerciale pentru tehnologia 5G începând din anul viitor. 

De asemenea, MediaTek va colabora și cu operatorul japonez NTT DoCoMo. Nu în ultimul rând, raportul DigiTimes de astăzi ne dezvăluie că și rivalii de la Spreadtrum pregătesc lansarea unor chip-uri 5G prototip în 2018. Un an mai târziu vor sosi pe piață și primele smartphone-uri 5G, asta dacă considerăm declarația Qualcomm drept credibilă.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×