MediaTek lansează un chipset special pentru Google Assistant şi sistemele Android Things: MT8516

Autor:  | Publicat în:  MediaTek 784 ori
<b>MediaTek lansează un chipset special pentru Google Assistant şi sistemele Android Things: MT8516</b>Producătorul asiatic MediaTek a anunțat astăzi lansarea unui chipset special pentru asistentul virtual Google Assistant și pentru sistemele Android Things. Denumirea sa oficială este MediaTek MT8516 și avem aici de-a face cu un procesor

Aşteptaţi-vă să vedeţi multe lansări hardware în aceste zile, chiar dacă nu are loc vreun show tech internațional, pur şi simplu pentru că marii producători de componente şi terminale vor să bifeze suportul pentru noile produse Google de la I/O 2017. Astfel, MediaTek tocmai a prezentat noul său chipset, MT8516, menit pentru terminalele cu suport Google Assistant şi Android Things.

Acest CPU are certificare pentru ambele produse/servicii Google şi va ajunge pe gadget-uri de tip smart hone. Mă gândesc aici la difuzoare smart, huburi inteligente, camere smart şi altele de genul. MediaTek a ţinut să anunţe cu această ocazie că este unul dintre cei mai mari producători de chipset-uri de pe glob, având CPU-uri pe 1.5 miliarde de terminale produse pe an.

MediaTek MT8516 este un chipset cu eficienţă ridicată de consum şi vine cu funcţii avansate de conectivitate, axate pe acustică şi procesarea inputului de la microfon. E gândit pentru platformele şi terminalele suportate de cloud şi asistenţi virtuali. Noul CPU este bazat pe tehnologie 64 bit, vine cu 4 core-uri Cortex A35 tactate până la 1.3 GHz şi oferă suport integrat WiFi 802.11 b/g/n şi Bluetooth 4.0.

MediaTek a inclus o interfaţă cu suport TDM pe 8 canale pentru produsele audio şi PDM pe 2 canale. Va sosi pe piaţă în trimestrul 4.


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×