Microsoft cumpără GitHub, serviciu de găzduire web pentru proiecte software

723 ori
<b>Microsoft cumpără GitHub, serviciu de găzduire web pentru proiecte software</b>Cei de la Microsoft poate că nu mai lansează produse noi pe piață, dar în background realizează afaceri importante - cea mai recentă de pe listă fiind achiziția platformei GitHub. Acesta din urmă este un serviciu de găzduire a proiectelor

Aflăm astăzi faptul că Microsoft ar fi cumpărat GitHub, aceasta fiind achiziţia momentul pe piaţa software. Un anunţ oficial ar urma să fie făcut azi, deşi mai toate site-urile tech scriu deja că totul confirmat. Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu GitHub, acesta este un serviciu online care le permite dezvoltatorilor să îşi ţină codul în cloud folosind Git Source Management.

Sistemul a fost inventat de Linus Torvalds în 2005, creatorul lui Linux de altfel. Majoritatea proiectelor software open source iau startul acolo şi o cantitate impresionantă de cod se află pe Github. În plus, acest mediu este folosit de către dezvoltatori pentru a colabora cu companii. Practic Github este miezul comunităţii dezvoltatorilor software şi e chintesenţial pentru universul open source.

Site-ul era evaluat la 2 miliarde de dolari în 2015 şi deocamdată nu ştim cu cât a plusat Microsoft la această sumă, probabil cu mult mai mult. GitHub e un proiect ciudat, neavând un CEO, un sistem clar de business şi fiind bazat enorm pe ideea de comunitate. GitHub oferă atât servicii şi repository-uri gratuite, cât şi unele private, contra cost. În aprilie 2017 ajungea la aproape 20 de milioane de utilizatori şi 57 de milioane de repository-uri.

Devenea deci cel mai mare host de coduri sursă de pe glob. E doar una dintre mişcările spre open source pe care le tot face Microsoft sub tutela lui Satya Nadella. Microsoft are deja abordări open source pentru produse ca PowerShell, Visual Studio Code, JavaScript engine-ul lui Microsoft Edge şi chiar are un parteneriat cu Canonical pentru a aduce Ubuntu pe Windows 10.

Totuşi fanii open source-ului sunt precauţi cu privire la achiziţie, temându-se de îngrădire din partea MS.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×