Microsoft brevetează un sistem care ar micşora decupajul din ecran pentru senzorii de recunoaştere facială

1.011 ori
<b>Microsoft brevetează un sistem care ar micşora decupajul din ecran pentru senzorii de recunoaştere facială</b>La ora actuală decupajul de pe iPhone X este văzut inestetic din cauza zonei mari pe care acesta o ocupa și care este asociată senzorilor dedicați și camerei foto pentru recunoașterea facială. Pe viitor însă am putea asista la debutul unor noi

Fie că îi spuneţi "breton" sau "decupaj în panoul frontal", cert e că felul în care e integrat sistemul Face ID pe iPhone X nu e estetic. Pe viitor se va încerca micşorarea acelei zone, iar Microsoft a venit deja cu o soluţie, după cum arată brevetul de mai jos.

Brevet Microsoft

Microsoft a aplicat pentru un brevet care ar putea micşora bretonul de pe viitoarele handset-uri Android şi iOS. Astfel, se va combina camera frontală şi camera infraroşu într-un singur mecanism. Ca atare se economiseşte mult spaţiu, iar senzorii infraroşu vor putea fi plasaţi într-un mecanism optic foto împreună cu senzorii de lumină. In acest mod telefonul va putea aduna date infraroşu, dar şi date despre lumina vizibilă în acelaşi timp, fără probleme de parallax şi necazuri cu calculul adâncimii.

Brevetul e cunoscut drept "HYBRID IMAGING SENSOR FOR STRUCTURED LIGHT OBJECT CAPTURE" şi era înregistrat încă din august 2016, când nu ştiam mai nimic despre iPhone X. E posibil ca Microsoft să fi gândit conceptul pentru un Surface Phone care să folosească o tehnologie similară cu Kinect. Senzorul de adâncime a imaginii ar permite utilizatorilor să facă fotografii cu un efect Bokeh ceva mai profi.

Dacă reuşeşte brevetarea, Microsoft ar putea licenţia sistemul său către Apple şi producători de telefoane Android, precum Huawei, care tot pregăteşte la rândul său modele cu decupaj în ecran. Asta dacă nu cumva Apple are propria versiune de tehnologie gata de debut.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×