Microsoft cumpără Semantic Machines, pentru a o aduce la zi pe Cortana, cu AI conversaţional

742 ori
<b>Microsoft cumpără Semantic Machines, pentru a o aduce la zi pe Cortana, cu AI conversaţional</b>Producătorii din lumea tech au început ca în ultima vreme să ofere și update-uri serioase pentru asistenții virtuali din portofoliu, cel mai recent exemplu fiind Google Assistant. Următorul de pe listă pare a fi Cortana, asta dacă ținem cont

Google Assistant a ajuns la un nou nivel recent, după cum s-a văzut la Google I/O 2018 şi după cum era de aşteptat acest lucru a dat ghes şi concurenţei. Apple pregăteşte un Siri serios înnoit pentru WWDC, iar Microsoft tocmai a făcut o achiziţie importantă, cumpărând Semantic Machines, pentru a îi include AI-ul conversaţional în Cortana.

Microsoft

Semantic Machines este un startup din California, care a creat o tehnologie de tip AI conversaţional, inclusiv un engine complet nou, care ştie cum să se descurce într-o conversaţie cu o persoană. Deja Microsoft testa o serie de chatbots deştepţi în Skype şi a avut şi acel experiment nereuşit pe Twitter, cu un AI devenit rapid extremist şi rasist.

Semantic Machines a creat un Conversation Engine, care are o abordare revoluţionară când vine vorba de discuţii între om şi AI. Imită discursul uman în mod fluid atât în text, cât şi în vorbire. Engine-ul extrage intenţia semantică din inputul natural, fie el voce sau text şi apoi creează o reţea care se auto actualizează şi învaţă cum să se descurce în cadrul dialogului.

Analizează dinamic contextul, semnificaţiile şi scopul discuţiei. Microsoft afirmă că acest engine foloseşte machine learning pentru a permite utilizatorului să descopere, acceseze şi interacţioneze cu informatii şi servicii într-un mod mai natural şi fără efort prea mare. Microsoft vrea să înfiinţeze un centru de excelenţă în AI conversaţional la Universitatea din Berkeley, California.

Ar trebui să îi vedem roadele în viitoarele versiuni de Cortana.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×