Nokia prezintă un sistem de drone asociat unei reţele LTE, care caută persoane dispărute în zone de dezastru

1.029 ori
<b>Nokia prezintă un sistem de drone asociat unei reţele LTE, care caută persoane dispărute în zone de dezastru</b>Astăzi aflăm despre o inițiativă foarte interesantă a finlandezilor de la Nokia, una ce nu are de-a face cu smartphone-urile. Este vorba despre un sistem de drone care pot lucra împreună pentru a căuta persoanele dispărute într-o zonă de

În cadrul unui eveniment D4G Award din Dubai, Nokia a prezentat un sistem pe bază de drone şi conexiune LTE, care are un rol în siguranţa publică. Astfel, o escadrilă de drone conectate poate căuta persoane dispărute în timpul unui dezastru.

Nokia drone

Iniţiativa Nokia se numeşte "Nokia Saving Lives" şi prezintă dronele zburând în formaţie şi efectuând căutările. Tehnologia Nokia Ultra Compact Network e folosită pentru a oferi o conexiune LTE de mare viteză, în vreme ce drone cu camere incluse capturează imagini ale zonelor afectate de dezastre în timp real. Ultra Compact Network este o staţie baza portabilă, care permite înfiinţarea ad hoc a unei reţele LTE, care permite comunicarea între drone şi centrul de control.

Nokia drone

Nokia devenea toamna trecută membru al GSMA Humanitarian Connectivity Charter, un program care are rolul de a oferi acces îmbunătăţit la comunicare şi informatie celor afectaţi de crize, pentru a reduce pierderea de vieţi şi a contribui la ajutorul umanitar. Nokia va colabora cu ONG-uri pentru a extinde acest proiect pe viitor. Vom vedea şi un demo la MWC 2017, se pare.

Pachetul complet include grupul de drone cu camere, reţeaua pusă la dispoziţie, aplicaţiile dedicate şi staţia bază atât de mică încât încape într-un rucsac, pentru a oferi conexiune LTE imediat.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×