Update-ul aniversar Windows 10 își prezintă toate noutățile; iată ce avem pe listă

2.958 ori
<b>Update-ul aniversar Windows 10 își prezintă toate noutățile; iată ce avem pe listă</b>Începând de astăzi, 2 august, Microsoft începe distribuirea update-ului aniversar Windows 10 - release ce vine la pachet cu o serie de noutăți interesante. Aflați din rândurile de mai jos ce ne aduce această actualizare, și cât de mult se schimbă experi

De astăzi, 2 august, Microsoft începe distribuția update-ului aniversar Windows 10 către cele 350 milioane de dispozitive ce folosesc acest sistem de operare la ora actuală, release ce vine la pachet cu o serie de noutăți interesante. În cazul în care actualizarea încă nu a sosit pe terminalul vostru, puteți verifica manual disponibilitatea pachetului software urmând acești pași: Start - Setări - Update și Securitate - Windows Update, și ulterior alege Check for updates. Să vedem totuși cu ce vine nou Windows 10 Anniversary Update:

Meniul de start

Meniu start Windows 10 Anniversary Update

Una dintre modificările aduse se remarcă asupra meniului de start unde de acum înainte opțiunea - All apps - dispare complet. În locul său vom primi o listă de la A la Z cu toate aplicațiile și programele instalate pe terminal. De asemenea, butonul power, aplicația Setări, dar și iconița cu imaginea alocată contului nostru de utilizator, sunt acum mutate în partea din dreapta.

Live Tiles

Avem totodată și o modificare minoră adusă iconițelor Live Tiles. Dacă până acum la apăsarea unei asemenea iconițe, se deschidea direct aplicația în sine, acum vom putea interacționa direct cu acel conținut afișat. Spre exemplu, la apariția unui articol într-un live tile și la apăsarea acestuia, vom fi duși direct către știre și nu în aplicația standard. Funcția poartă numele de Chaseable Live Tile și este o introducere destul de interesantă. 

Notificări de pe telefon, Notificări web

De asemenea, Microsoft aduce în update-ul aniversar și posibilitatea de a primi notificările de pe telefon direct pe computer în Centrul de notificări. Totodată, avem parte și de suportul adus pentru notificările web. Asta înseamnă că la utilizarea browserului Chrome și la primirea unei alerte de pe site-ul Facebook spre exemplu - această notificare va fi afișată direct în Centrul de Notificări din Windows 10. 

Noi emoji-uri, Tap to Pay

Emoji-uri Windows 10 Anniversary Update

Nu în ultimul rând, în acest release avem incluse și noi emoji-uri Ninja Cat, dar și alte iconițe ROLF, facepalm, și bacon. Windows 10 Anniversary Update include și funcția Tap to Pay prin intermediul căreia vom putea realiza plăți online via NFC utilizând un smartphone Windows 10 Mobile. Din păcate, funcția de față va fi disponibilă doar în SUA pentru început, fiind parte din aplicația mobilă Wallet.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×