O actualizare falsă Windows 10 îşi blochează PC-ul şi îl ţine ostatic până plăteşti

2.224 ori
<b>O actualizare falsă Windows 10 îşi blochează PC-ul şi îl ţine ostatic până plăteşti</b>&Icirc;n vreme ce numărul de milioane de terminale ce rulează Windows 10 creşte de la o zi la alta, există şi mulţi utilizatori care &icirc;ncă aşteaptă să le vină r&acirc;ndul pentru a primi noul OS. Inevitabil au apărut şi primele scam-uri...

În vreme ce numărul de milioane de terminale ce rulează Windows 10 creşte de la o zi la alta, există şi mulţi utilizatori care încă aşteaptă să le vină rândul pentru a primi noul OS. Inevitabil au apărut şi primele scam-uri şi hackuri pe această temă. Există un ransomware numit CTB-Locker deghizat în această actualizare, se pare.

Un raport de la Cisco Talos Group afirmă că mailuri false ce promit actualizarea la Windows 10 au început să fie trimise. Aparent ele sunt atât de bine puse la punct încât includ chiar şi un domeniu real microsoft.com în denumire. Mailul include un ataşament, care chipurile ar fi fişierul necesar pentru a porni actualizarea. După descărcarea şi rularea sa utilizatorul are o surpriză extrem de neplăcută.

Ransomware-ul preia controlul asupra computerului şi solicită realizarea unei plăţi pentru a "elibera ostaticul". Cunoscut că CTB-Locker acest malware vă blochează toate datele în spatele unei criptări speciale şi nu va lasa să le mai accesaţi. De parcă faptul că trebuie să plătiţi nu era destul de rău, aveţi şi timp limită pentru plată, în cazul descris aici 95 de ore.

Atenţie mare la aceste mailuri şi chiar şi la prietenii de pe Facebook care vă promit "actualizări rapide la Windows 10".

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×