Ochelarii inteligenţi Apple cu realitate augmentată ar fi gata de producţie; Depind de iPhone

1.072 ori
<b>Ochelarii inteligenţi Apple cu realitate augmentată ar fi gata de producţie;  Depind de iPhone</b>În ultimele zile discutăm mai mult despre telefoane pliabile, dar uităm că acum vreo 6-7 ani viitorul părea să vină de la ochelari şi headseturi. Google Glass părea să fie viitorul şi headseturi AR erau după colţ. Între timp segmentul

În ultimele zile discutăm mai mult despre telefoane pliabile, dar uităm că acum vreo 6-7 ani viitorul părea să vină de la ochelari şi headseturi. Google Glass părea să fie viitorul şi headseturi AR erau după colţ. Între timp segmentul a fost uitat şi îngropat, asta până să vină zvonul că Apple e foarte aproape de o lansare de ochelari de acest tip.

Dacă vă uitaţi cu atenţie mare la ultimele interviuri acordate de Tim Cook, o să observaţi că el pune mare accent pe AR mereu. Apple are ARKit şi poate cea mai bună implementare de realitate augmentată la nivel de software. Dar cum rămâne cu hardware-ul? Ca de obicei aici intervine analistul Ming-Chi Kuo, ale cărui surse afirmă că producţia în masă a unui dispozitiv Apple AR este la doar câteva luni distanţă de debut.

Astfel s-ar garanta o lansare comercială prin 2020. Mai mult decât atât, aflăm că terminalele respective vor fi conectate la iPhone-uri, care le vor servi drept "creier". În ultimii ani headseturile au apărut mai degrabă ca produse de consum VR sau Mixed Reality, cu AR + VR, cum vedem la Microsoft şi partenerii săi.

Ochelarii inteligenţi sau casca AR de la Apple s-ar baza pe procesorul, memoria, GPS-ul de pe iPhone şi alte componente vitale. Fără iPhone ar fi inutil acest accesoriu. Practic sună ca un fel de Samsung Gear VR, dar axat pe AR. Conexiunea se va face probabil wireless. Pe de altă parte un astfel de device nu are nevoie să fie masiv şi să aibă prea multe componente, dacă telefonul duce greul.

Dacă Apple va reuşi acolo unde Google Glass a eşuat doar timpul ne va spune.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×