Orange promovează copiii programatori cu o nouă ediţie SuperCoders, concurs naţional prin care micuţii pot crea jocuri şi animaţii

578 ori
<b>Orange promovează copiii programatori cu o nouă ediţie SuperCoders, concurs naţional prin care micuţii pot crea jocuri şi animaţii</b>Orange România a anunţat o nouă ediţie SuperCoders, concurs naţional destinat copiilor care vor să îşi testeze talentul de programator. Este adresat celor cu vârste între 10 şi 14 ani din toată ţara, iar juniorii sunt invitaţi

Orange România a anunţat o nouă ediţie SuperCoders, concurs naţional destinat copiilor care vor să îşi testeze talentul de programator. Este adresat celor cu vârste între 10 şi 14 ani din toată ţara, iar juniorii sunt invitaţi să creeze animaţii şi jocuri pornind de la o temă dată.

Cei mici trebuie să aibă cunoştinţe minime de programare vizuală şi vor porni de la o poveste dată pentru a crea jocuri sau animaţii. Provocarea implică dezvoltarea unei animaţii proprii pe platforma online Scratch, pornind de la un început de poveste a personajului Coder. Programatorii cei mici vor trebui să îi găsească un sfârşit poveştii, iar tematica acestei ediţii are legătură cu protejarea mediului înconjurător.

Orange SuperCoders

Ideea este de a folosi tehnologia cât mai eficient pentru a salva resursele naturale ale planetei Pământ. Înscrierile sunt acceptate până pe 25 noiembrie, iar câştigătorii vor fi anunţaţi pe 5 decembrie. Printre premii se număra tablete, boxe, brăţări Fitbit. În plus, primii 50 de copii care câştigă concursul vor trece la nivelul următor, Academia Online SuperCoders.

Acesta este un program de învăţare avansată, unde prichindeii talentaţi vor învăţa noţiuni de web development pe parcursul a 10 săptămâni de curs online. Concursul naţional SuperCoders este a doua etapă din programul SuperCoders, aflat în desfăşurare acum. Este inclusă şi o caravană, care pe 21 octombrie a pornit la drum, cu opriri în toată ţara. Rezultatul este o serie de ateliere de programare vizuală organizate în 20 de scoli din mediu urban şi rural.

Sunt opriri în judeţele Alba, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Brăila, Iaşi, Mureş, Sibiu, Suceava şi Vrancea. Peste 1000 de copii participa la ateliere. SuperCoders se desfăşoară din 2014 în România, sub aripa Orange România alături de Simplon. Programul a inclus 1626 de copii programatori SuperCoderi în 6 ediţii. Pentru înscrieri şi detalii accesaţi acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×