Scannerul de iris al lui Samsung Galaxy Note 7 prezentat în acţiune, pare să fie rapid şi precis (Video)

2.096 ori
<b>Scannerul de iris al lui Samsung Galaxy Note 7 prezentat în acţiune, pare să fie rapid şi precis (Video)</b>Phablet-ul Samsung Galaxy Note 7 ne va aduce printre altele la pachet și un scanner de iris, această metodă de autentificare fiind prezentată astăzi în acțiune prin intermediul unui clip video. La prima vedere se pare că funcția în cauză este foarte rapid

Cu puţin peste o săptămână în urma aflam detalii despre modul în care funcţionează scannerul de iris de pe Galaxy Note 7, iar azi avem şi ocazia de a îl vedea în acţiune, în clipul de mai jos. La drept vorbind sistemul nu e o premieră, existând şi pe modelele Lumia 950, dar Samsung a perfecţionat sistemul.

Astfel, pe Note 7 utilizatorul trebuie să îşi alinieze privirea cu o anumită zonă a ecranului la setup, iar apoi privind tot în acea zonă are loc deblocarea. Treimea de sus a device-ului include o imagine cu privirea scanată, iar deblocarea se face cu câteva milisecunde mai lent decât cea prin scanner de amprente, cu un delay insesizabil aş zice.

A trecut ceva vreme de când Android primea deblocarea facială, un sistem controversat la debut şi care nu a funcționat bine mereu, el nereuşind să prindă la public. Acum recunoaşterea de iris aduce o nouă modalitate de a securiza un terminal şi rămâne de văzut ce sistem a aplicat Samsung aici. Ştiu că există un sistem ce scana modelul irisului şi altul care scana vasele de sânge din ochi, fiecare dintre acestea având o dispunere unică pentru fiecare om.

Vom afla până la final de an cât de greu sau uşor de hackuit e un astfel de sistem de protecţie.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×