Google a creat un procesor special pentru inteligenţa artificială şi "machine learning": Tensor Processing Unit

1.032 ori
<b>Google a creat un procesor special pentru inteligenţa artificială şi "machine learning": Tensor Processing Unit</b>Printre alte subiecte dezbătute la Google I/O 2016 s-a aflat și un segment dedicat inteligenței artificiale și 'machine learning'. De aici am aflat că Google are un procesor special, mai precis un Tensor Processing Unit - chip special dezvoltat pentru

Un segment uimitor al evenimentului I/O 2016 de aseară a fost cel dedicat inteligenţei artificiale şi "machine learning". Nu ştiu dacă aţi fost atenţi la spusele lui Sundar Pichai, CEO Google, dar eu l-am urmărit şi proiectul Google e cu adevărat impresionant. Azi aflăm că au şi un procesor special pentru AI.

E vorba despre un Tensor Processing Unit, un chip custom special creat pentru machine learning. Nu e nevoie de precizie pentru AI, ci mai degrabă de un număr cât mai mare de operaţiuni pe secundă. Google afirmă că acest chipset e exponenţial mai puternic în zona de AI decât procesoarele standard, cu un consum similar. El este şi destul de compact, încăpând în bay-urile hard drive din data centerele companiei.

Tensor Processing Unit a fost deja folosit în ultimul an, fie pentru a îmbunătăţi calitatea lui Google Maps, cât şi pentru a ajuta un bot să câştige la jocul Go contra unui adversar uman. În varianta cea mai complexă de Go, combinaţiile şi mutările sunt mai variate decât toţi atomii din univers, conform lui Sundar Pichai.

Şi totuşi botul AlphaGo a învins campionul mondial la Go, reuşind să prezică mai bine mutările. Inteligenţa artificială evoluează spectaculos la Google si ce e mai important, reușește să învețe pe masură ce execută comenzi.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×