Creatorii lui Siri vor anunţa un asistent bazat pe inteligenţă artificială peste câteva zile, sub numele de Viv

1.479 ori
<b>Creatorii lui Siri vor anunţa un asistent bazat pe inteligenţă artificială peste câteva zile, sub numele de Viv</b>Peste doar câteva zile, creatorii asistentului virtual Siri vor anunța un nou produs de acest tip - bot AI denumit VIV. Spre deosebire de soluția aflată în acest moment pe smartphone-urile și tabletele iOS, VIV este capabil să primească comenzi ceva mai

În spatele lui Siri, faimosul asistent virtual de la Apple se afla o echipă întreagă şi evident o companie preluată de Apple, ce pornise de la o idee revoluţionară. Imediat după achiziţie, doi dintre fondatorii firmei responsabile cu Siri au părăsit compania şi au pornit propriul lor proiect, fiind vorba despre Dag Kittlaus și Adam Cheyer. 

Peste câteva zile, mai precis pe data de 9 mai, creatorii lui Siri vor prezenta Viv, un bot AI, care poate servi ca asistent virtual. Teoretic, Viv e un fel de Siri, doar că mai bun. În comparaţie cu soluţia Apple, acest asistent poate înţelege comenzi şi fraze mai complexe şi să îndeplinească şi sarcini mai complicate. Pe Viv îl poţi ruga să îţi rezerve cina şi un film, în vreme ce Siri te întreabă câte o întrebare pe rând, până ajunge să îţi îndeplinească doleanţele.

Viv Labs a colaborat cu firme third party, printre care şi GrubHub, Uber, SeatGuru, în total 50 de parteneri fiind pe listă la debut. Acestea vor ajuta utilizatorii să comande de mâncare, să cheme un Uber sau să rezerve bilete la film de exemplu. Rezultatul seamănă cu Amazon Alexa, dar şi cu funcţia chatbot anunţată de Facebook pentru Messenger luna trecută.

Viv ar urma să ajungă şi pe automobile, televizoare şi multe alte medii şi terminale conectate. Un volum uriaş de date sta în spatele său şi 4 ani de muncă. Viv Labs are 26 de angajaţi, mulţi cu experienţa lui Siri în spate. Va reuşi asistentul să surclaseze Siri, Google Now sau Cortana? Doar timpul o va dovedi.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×