RCS & RDS a testat tehnologia 100G, mai multe detalii despre o premieră mondială

4.274 ori
<b>RCS & RDS a testat tehnologia 100G, mai multe detalii despre o premieră mondială</b>RCS & RDS a participat la licitația pentru 4G finalizată în urmă cu câteva zile. Au investit 40 de milioane de euro pentru a primi o bandă în frecvența de 900 MHz ce le permite o acoperire mai mare cu 28% față de oferta din prezent. în...

RCS & RDS a participat la licitația pentru 4G finalizată în urmă cu câteva zile. Au investit 40 de milioane de euro pentru a primi o bandă în frecvența de 900 MHz ce le permite o acoperire mai mare cu 28% față de oferta din prezent.

în comunicatul de presă există o mică inadverdență. în titlu se spune că este un test cu tehnologia 100G în premieră națională, iar în text se vorbește de o premieră mondială. RCS & RDS a colaborat cu ECI Telecom, Cisco și Juniper.

S-a reușit interoperabilitatea între trei tipuri de echipamente. 100G a mai fost testat cu echipamente de la 1 sau 2 vendori, dar niciodată de la trei. Un upgrade de la 10G la 100G ar aduce o creștere de 10 ori ce ar permite ca un număr mai mare de clienți să fie deserviți în același timp și să le ofere mai mult bandă de internet.

Ne pregătim permanent rețeaua pentru viitor, așa cum am făcut și până acum. Un client RCS & RDS aflat în rețeaua în care am făcut testele, ar putea utiliza de pe-acum internetul pentru aplicații care ar fi disponibile abia peste 10 ani. Nu putem gândi de-acum aceste aplicații, dar știm câtă bandă ar consuma acestea.”, spune Silviu Georgescu, Technical Manager RCS & RDS.

RCS & RDS mizează pe 100G, mai ales că nu vor avea nevoie de echipament suplimentar foarte scump. 100G permite o extindere a transferului de date la viteze de 100 Gbps, pe fibră de orice calitate / fel. Ca să vă faceți o opinie despre ce înseamnă 100G, ar permite transmisia de 15.000 de canale HDTV simultan, 100.000 de fișiere mp3 în 60 de secunde.

Rezult că RCS & RDS dorește să-și optimizeze rețeaua existentă și nu dorește neapărat să treacă pe 4G în viitorul apropiat.

Update: Presupun că a fost testată tehnologia 100G în premieră pentru România și interoperabilitatea între echipamente de la trei vendori să fie premiera mondială.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×