România obţine locul 1 la Campionatul European de Securitate Cibernetică 2019, cu un lot format din 10 tineri

1.104 ori
<b>România obţine locul 1 la Campionatul European de Securitate Cibernetică 2019, cu un lot format din 10 tineri</b>România e iarăşi cap de afiş în segmentul IT, de această dată prin câştigarea unei competiţii internaţionale. România a obţinut locul 1 la Campionatul European de Securitate Cibernetică 2019, cu un lot format din 10 tineri. Avem detalii mai jos.

România e iarăşi cap de afiş în segmentul IT, de această dată prin câştigarea unei competiţii internaţionale. România a obţinut locul 1 la Campionatul European de Securitate Cibernetică 2019, cu un lot format din 10 tineri. Această competiție este susținută de 5 ani de către Orange, adică de la prima ediție la care România a participat. În anii în care competiția s-a organizat în afară, operatorul a susținut echipa României și cu roaming, iar în acest an a asigurat conectivitate pentru cele două bootcamp-uri și a realizat traingurile de soft skills (prezentare, public speaking, alegerea căpitanului echipei) și a contribuit la trainingurile tehnice.

În acest an vorbim despre ediţia cu numărul 6 a ECSC (European Cyber Security Challenge), care a inclus în competiţie 20 de echipe din ţări diferite. Au participat tineri, elevi, studenţi pasionaţi de tehnologie şi securitate cibernetică. Ei s-au duelat pentru marele trofeu, iar competiţia a avut loc chiar la Bucureşti. Ţara noastră s-a prezentat cu un lot din 10 tineri, cu vârste între 16 şi 25 de ani, aleşi din 300 de potenţiali candidaţi.

Campionatul European de Securitate Cibernetică 2019 clasament

Iată numele celor 10:Robert Vulpe (căpitan), Florian-Robert Dobre, Dragoş Albastroiu, Ioan Dragomir, Mihai Dăncăescu, Cristian Done, Matei Bădanoiu, Alexandru Top, Tudor Moga şi Mihai Cioata.

Tinerii au completat teste din domenii că securitate web, criptografie, inginerie inversă şi investigaţii, dar şi programare. Au fost şi probe de atac cibernetic şi apărare, plus teste de cunoştinţe de securitate pe Linux, macOS sau Windows. Nu au fost uitate nici dispozitivele mobile şi zona Internet of Things. Evenimentul a fost susţinut la iniţiativa Agenţiei Uniunii Europene pentru Securitatea Reţelelor şi Informaţiilor.

La noi a fost organizat cu sprijinul SRI, CERT-RO şi ANSSI. România nu e la prima victorie, ea obţinând medalia de argint în 2016 şi 2017, în vreme ce în 2015 şi 2016 a obţinut menţiunea juriului pentru cea mai bună expunere a rezolvării sarcinilor din concurs.

Clasamentul final al competiţiei:

1. România
2. Italia
3. Austria
4. Germania
5. Marea Britanie
6. Polonia
7. Franţa
8. Estonia
9. Danemarca
10. Portugalia
11. Cehia
12. Grecia
13. Spania
14. Norvegia
15. Irlanda
16. Olanda
17. Elveţia
18. Cipru
19. Liechtenstein
20. Luxemburg

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×