Apple îşi creşte investiţiile în tehnologia MicroLED

955 ori
<b>Apple îşi creşte investiţiile în tehnologia MicroLED</b>În ultima vreme termenul microLED a început să își facă din ce în ce mai mult apariția online, în general fiind vorba despre știri în care Apple era implicată. Tot despre gigantul american vorbim și astăzi când aflăm ce planuri are Tim Cook pentru

Am tot auzit în ultimul an ca Apple pariază mult pe tehnologia MicroLED şi că vrea să nu mai depindă de Samsung şi LG pentru panouri, apelând la producţie in house. Apple Watch ar urma să inaugureze ecranele MicroLED, care au numai avantaje, de la consum la luminozitate şi calitatea imaginii.

Deja 2017 a adus o premieră, prin trecerea la OLED pe iPhone X. În 2018 ar trebui să vedem unul sau două iPhone-uri cu ecran LCD totuşi, plus unul cu OLED. Acum aflăm că Apple se află în discuţii preliminare cu compania taiwaneză PlayNitride cu privire la colaborarea în zona MicroLED. PlayNitride a primit recent aprobarea de a investi 17.1 milioane de dolari într-o fabrică pentru panouri MicroLED, iar Apple pare interesată de proiect.

Apple microLED

Acea firmă se va ocupa de producţia de module de display, şi panouri MicroLED, care au consum mai redus, luminozitate şi rezoluţie mai ridicată, plus saturare mai bună a culorii faţă de OLED. Au şi timp de răspuns superior şi ciclu de viaţă mai lung. Utilizările tehnologiei sunt multiple, de la telefoane la ceasuri şi de la headseturi VR la televizoare cu ecran mare.

Marea problemă e costul foarte ridicat de producţie. Deocamdată Apple nu are planuri pentru un iPhone MicroLED, ci doar pentru ceasuri şi se discută intern şi despre un headset AR cu această dotare. Apple i-a selectat deja pe cei de la TSMC pentru a produce componente pentru ochelarii AR next gen.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×