Samsung lansează module de 8 GB RAM LPDDR4 pentru terminalele mobile

1.181 ori
<b>Samsung lansează module de 8 GB RAM LPDDR4 pentru terminalele mobile</b>Dacă acum câțiva ani eram impresionați de smartphone-urile care ofereau 2 GB memorie RAM la bord, iată că anul 2017 va fi anul în care vom primi cu brațele deschise primele modele cu 8 GB RAM de pe piață. Un asemenea modul tocmai ce a fost prezentat

E cunoscut de ceva vreme faptul că ni se pregătesc telefoane mobile cu 8 GB RAM, cantitate pe care o avem deja mulţi dintre noi pe PC-uri în ziua de azi. Se pare că Samsung e gata pentru acest trend, anunțând la finalul acestei săptămâni module de RAM de 8 GB de tip LPDDR4.

La ultima verificare, companii ca LeEco sau Microsoft cu un posibil Surface Phone ar fi urmat să dea startul goanei spre handseturi cu 8 GB RAM. Avem pe piaţă şi multiple procesoare pentru mobile capabile să suporte aceasta dotare. Samsung a început producţia de memorie DDR4 cu câteva luni în urmă, bazându-se pe procesul de producţie DRAM de 10 nm.

În schimb producţia LPDDR4 a început recent şi permite crearea de unităţi singulare LPDDR4 RAM IC de până la 16 Gb, cu rata de transfer de 4266 MT/s. Pachetul de 8 GB DRAM vine sub forma unui modul cu mărimea de 15 mm x 15 mm x 1 mm, compatibil cu mai toate terminalele mobile. Încă nu e clar ce consum şi ce eficienta are noua componenta, dar ne aşteptam să o vedem inclusă pe cele mai puternice telefoane ale anului viitor.

Cum Samsung tocmai a lansat primul său telefon cu 6 GB RAM, poate va trece şi la 8 GB anul viitor.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×