Chiar dacă piaţa PC-urilor e în picaj, Huawei şi Xiaomi se duelează în notebookuri; Care e explicaţia?

1.733 ori
<b>Chiar dacă piaţa PC-urilor e în picaj, Huawei şi Xiaomi se duelează în notebookuri; Care e explicaţia?</b>Dacă în secțiunea smartphone se pare că Huawei ar fi triumfat în fața celor de la Xiaomi, iată că la orizont se naște o rivalitate, de această dată pe piața pc-urilor. Chiar ieri cei de la Xiaomi au prezentat modelul Mi Notebook Air - un dispozitiv ce

În vreme ce în zona smartphone-urilor duelul dintre Huawei şi Xiaomi înclină spre o victorie a primei companii, în zona notebookurilor bătălia abia a început. Şi asta după ce Huawei a lansat modelul Matebook la MWC 2016, iar ieri Xiaomi a prezentat laptopul sau Mi Notebook Air. Dar are oare rost un astfel de duel pe o piaţă în picaj?

Xiaomi Mi Notebook Air

Cifrele nu sunt pozitive asta e sigur, statisticile Gartner arătând că livrările de PC-uri la nivel global ar urma să pice cu 5.2% faţă de anul trecut în trimestrul al doilea al acestui an, ajungând la 64.3 milioane de unităţi. Trendul ține de ceva vreme, acesta fiind al şaptelea trimestru consecutiv de picaj. Şi IDC indica scăderea livrărilor de PC-uri, ce afectează şi firme ca Lenovo sau Apple spre exemplu.

Xiaomi Mi Notebook Air

Cu toate acestea, Xiaomi şi Huawei şi-au propus să ofere alternative mai ieftine la MacBook Air şi Surface Book, care să mizeze pe un design metalic şi baterie foarte generoasă. Produsele lor se plasează chiar peste Chromebookuri şi la bătaie cu laptopurile mai accesibile de la Lenovo. Xiaomi propune chiar un preţ de pornire de 500 de dolari pentru Mi Notebook Air de 12 inch, în vreme ce Huawei MateBook costă în jur de 700 de dolari.

Dacă produsul Xiaomi de abia a debutat şi nu avem încă impresii, MateBook şi-a adjudecat multe recenzii pozitive şi aprecierea cumpărătorilor. În plus, cele mai noi studii arătau şi că în 2017-2018 piaţa PC-urilor va reveni, deci abordarea Xiaomi şi Huawei nu e întâmplătoare. V-aţi vedea cumpărând un astfel de laptop?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×