Qualcomm Zeroth, o nouă generație de procesoare inspirate din creierul uman (Video)

Autor:  | Publicat în:  Qualcomm 1.211 ori
<b>Qualcomm Zeroth, o nouă generație de procesoare inspirate din creierul uman (Video)</b>Deși suntem la ani buni depărtare de un computer viabil și comercial capabil de puterea de calcul a creierului uman, Qualcomm are o inițiativă care are legătură cu o astfel de putere de calcul. &nbsp; Noul procesor Qualcomm va purta numele de...

Deși suntem la ani buni depărtare de un computer viabil și comercial capabil de puterea de calcul a creierului uman, Qualcomm are o inițiativă care are legătură cu o astfel de putere de calcul.

Noul procesor Qualcomm va purta numele de Zeroth și este "inspirat din biologie", sau mai bine zis anatomie, conform surselor oficiale. O explicație simplă pentru invenția lor o da clipul de mai jos, în care un robot explorează o încăpere cu diferite pătrate colorate pe podea. Atunci când robotul se oprește la un pătrat alb el este lăudat, prin apăsarea unui buton. Astfel, el primește motivația de a căuta un alt pătrat alb și ignoră toate pătratele albastre sau galbene.

Cam așa funcționează și creierul uman și cam orice creier dezvoltat, dacă simplificăm totul la nivel de nevoi și recompense. Evident, Qualcomm va dezvolta acest proiect ceva mai mult decât atât, axându-se pe modul în care robotul va percepe lumea. Proiectul companiei are ca rezultat un NPU, Neural Processing Unit, care va imita neuronul uman, trimițând impulsuri electrice și fiind integrat în viitoare produse system on chip.

Să fie acesta începutul unui T1000/Terminator?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×