Şeful Pegatron vede AI-ul ca o industrie de mii de miliarde de dolari

760 ori
<b>Şeful Pegatron vede AI-ul ca o industrie de mii de miliarde de dolari</b>Aflăm în aceste zile și care este părerea lui TH Tung, șeful Pegatron, referitoare la AI (inteligența artificială) - un cuvânt auzit din ce în ce mai des în acest an. Șeful uriașei companii afirmă că AI-ul este o industrie de mii de dolari care

Pegatron este cea mai nouă companie care se alătură trendului AI. În general vedeam firme ca Huawei, Oppo, Vivo, Apple, LG sau Samsung intrând în această zonă, nu OEM-urile gigantice care le produc terminalele. E drept ca şi Foxconn a trecut în masă la roboţi şi AI, deci rivalul Pegatron reacţionează, prin declaraţiile şefului său, TH Tung.

TH Tung a declarat că se aşteaptă ca inteligenţa artificială să devină un business de multe miliarde de dolari de îndată ce va penetra piaţa mainstream. Menţionează chiar "mii de miliarde de dolari americani" profit obţinut din proiecte AI. Tung a făcut declaraţiile în cadrul unui seminar AI găzduit de către KPMG. Oficialul se declară optimist cu privire la aplicaţiile AI-ului în zone precum analiza de trenduri, asistență la design, traducerea sincron, şofatul autonom şi protezele inteligente.

E vorba şi despre exoschelete şi roboţi, interpretare optică şi asistenșă medicală, care vor ajuta muncitorii umani, pacienţii şi multe persoane angrenate în domenii în care tehnologia de vârf e vitală. Tung a amintit şi de legea lui Moore, care a dus la scăderea preţurilor pentru circuitele integrate în ultimii 40 de ani, accelerând dezvoltarea mijloacelor de calcul.

Peste acest aspect se adăugă şi world wide web-ul în ultimii 20 ani, dar şi cantitatea gigantică de date adunată de companii în ultimii ani, punând bazele dezvoltării AI. Combinând asta cu Internet of Things obţinem o reţea vastă şi interconectată. E nevoie totuşi de reglementări pe partea de intimitate sau zonele sensibile precum finanțe sau cea medicală. Mai e totuşi nevoie de timp până ce AI-ul să ajungă în mainstream.

Pegatron este un gigant care produce milioane de unități iPad, iPhone, console PlayStation și multe alte terminale pentru mari companii tech. 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×