Samsung anunţă investiţii de 22 de miliarde de dolari în 5G şi AI

1.010 ori
<b>Samsung anunţă investiţii de 22 de miliarde de dolari în 5G şi AI</b>Multe companii gigant de pe piață au anunțat în ultima vreme investiții uriașe în departamente precum 5G și AI (Inteligență Artificială), cel mai nou nume de pe listă fiind Samsung care va investi suma de 22 miliarde de dolari în următoarea

În ultima vreme am avut multiple confirmări de proiecte 5G, inclusiv de la Huawei, care a promis că va prezenta un telefon 5G la MWC 2019. Samsung reacţionează, anunţând investiţii de 22 de miliarde de dolari în 5G şi AI. Avem detalii mai jos.

Samsung a declarat sus şi tare că îşi doreşte o cotă de piaţă de 20% în zona 5G până în 2020. De aici şi suma generoasă investită în proiect. Youngky Kim, preşedintele şi şeful Samsung Networks a anunţat aceste planuri în timpul WSJ D Live în California. Samsung produce jumătate de miliard de terminale electronice pe an, fiind cel mai mare producător de electronice de pe Terra ca venituri.

A depăşit şi Intel în ultimul an drept cel mai mare producător de componente/cipuri din zona semiconductor. Când vine vorba de echipamente de reţea Sammy are ceva de recuperat, fiind pe locul 5 la nivel global, în spatele Huawei, ZTE, Ericsson şi Nokia Networks. Toate au investiţii şi planuri mari legate de 5G. În trimestrul 2 al anului trecut Samsung avea o cotă de 11% din echipamentele 4G de pe glob.

La 5G se schimbă lucrurile, pentru că piaţa e încă tânără şi la început de drum. Pe lângă 5G, Samsung vrea să investească serios în inteligenţa artificială. Aceste proiecte vin la pachet cu cele legate de componente auto. Acelaşi oficial menţionat mai sus a amintit că 5G-ul va debloca potenţialul real al AI-ului, descriindu-l ca "o gură de oxigen" pentru inteligenţa artificială.

Sunt şi mişcări de achiziţie în această zonă, Samsung cumpărând firma de analytics de reţele Zhilabs recent. Va avea rolul de a uşura tranziţia între 4G şi 5G. Sud coreenii au mai semnat contracte şi cu NEC pentru proiecte 5G.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×