Xiaomi + Ikea = love: colaborare în zonele AI şi Internet of Things

Autor:  | Publicat în:  Xiaomi 1.356 ori
<b>Xiaomi + Ikea = love: colaborare în zonele AI şi Internet of Things</b>Aflăm astăzi faptul că gigantul chinez Xiaomi tocmai ce a bifat un parteneriat neașteptat, cel cu IKEA. Pe această cale producătorul asiatic își va putea aduce produsele din zona Smart Home și Internet of Things în magazinele fizice

Dintre toate companiile care puteau anunţa o colaborare cu Xiaomi, sincer Ikea nu mi-ar fi venit în minte prima. Ei bine, în ultimele ore a avut loc în China o conferinţă Xiaomi legată de AI şi Internet of things, unde a fost anunţat parteneriatul cu firma suedeză.

IKEA

Scopul este de a intra împreună în epoca "Internet of Everything". Până acum IKEA cochetase cu becurile inteligente, prizele inteligente şi cu aplicaţiile augmented reality prin care îţi puneai mobila în casă sau bradul de Crăciun în sufragerie. Acum preşedintele IKEA Retail China a fost prezent la eveniment, împreună cu şeful IKEA Smart Home. Împreună cu Fan Dian, General Manager IoT al Xiaomi Group au anunţat parteneriatul strategic global.

De acum încolo gama completă de produse de iluminat de la IKEA va fi conectată la platforma Xiaomi Internet of Things. Este pentru prima oară când IKEA colaborează cu o companie tech din China. Începând cu luna viitoare, produsele smart home IKEA vor putea fi controlate de pe telefon, prin aplicaţia Mijia şi asistentul Xiao AI. Fondatorul şi directorul Xiaomi, Lei Jun a declarat că se aşteaptă ca în următorii 3-5 ani fiecare terminal să aibă un modul de control AIoT.

IKEA este cel mai mare vânzător de mobilă din lume şi va ajuta Xiaomi să îşi propage produsele smart home. Xiaomi are o ramură Internet of Things din 2014 şi suportă aproape 2000 de aparate. Device-urile activate de Xiao Ai ajung la 100 de milioane de unităţi.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×