Softurile cu care FBI-ul au spart iPhone-ul ar fi ajuns pe web, hackerii intră pe fir

2.354 ori
<b>Softurile cu care FBI-ul au spart iPhone-ul ar fi ajuns pe web, hackerii intră pe fir</b>Anul 2016 a fost marcat printre altele de scandalul Apple versus FBI, firmă din Cupertino refuzând să deblocheze iPhone-ul unui terorist pentru autorităţi. Ulterior FBI a reuşit cumva să spargă protecţia, cu ajutorul unei firme israeliene, iar azi aflăm..

Anul 2016 a fost marcat printre altele de scandalul Apple versus FBI, firmă din Cupertino refuzând să deblocheze iPhone-ul unui terorist pentru autorităţi. Ulterior FBI a reuşit cumva să spargă protecţia, cu ajutorul unei firme israeliene, iar azi aflăm că tool-urile folosite de federali ar fi ajuns pe web.

Temerile celor de la Apple s-au îndeplinit, pentru că fix de asta au refuzat să ajute FBI: teamă că atunci când vor crea un backdoor în sistem el va fi inevitabil dezvăluit şi către hackeri. Un hacker a publicat pe web informaţii despre tool-urile de cracking dezvoltate pentru FBI. Codul a fost obţinut în urmă cu o lună, atunci când serverele companiei Cellebrite, cea care a ajutat FBI au fost sparte.

Atunci au fost furate şi softurile pentru deblocarea terminalelor Apple. Cellebrite se apără, afirmând că nu a fost furat codul sursă, ci doar informaţii despre packaging. Hackerul responsabil cu acest furt de date afirmă că a reuşit să acceseze fişiere criptate şi că le-a postat pe Pastebin, un spatiu de stocare celebru de cod. Aşteptaţi-vă la o soluţie ce permite trecerea de codul PIN de pe iPhone cât de curând.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×