SUA va extinde licența ce permite companiilor americane să continue colaborarea cu Huawei cu doar 2 săptămâni

1.234 ori
<b>SUA va extinde licența ce permite companiilor americane să continue colaborarea cu Huawei cu doar 2 săptămâni</b>Weekend-ul ne aduce vești proaspete legate de Huawei, moment în care aflăm prin intermediul unui raport al celor de la Reuters faptul că Departamentul de Comerț al SUA va emite luni (pe data de 18 noiembrie) o prelungire a licenței temporare ce faciliteaz

Weekend-ul ne aduce vești proaspete legate de Huawei, moment în care aflăm prin intermediul celor de la Reuters faptul că Departamentul de Comerț al SUA va emite luni (pe data de 18 noiembrie) o prelungire a licenței temporare ce facilitează colaborarea Huawei cu firmele americane.

Știm deja faptul că gigantul chinez este prezent pe o așa numită "listă neagră" din pricina temerilor la nivel de securitate a Statelor Unite, fapt ce previne accesul Huawei la lanțul de distribuție din SUA. Au fost emise totuși o serie de licențe temporare prin care Huawei a putut continua achiziția de produse și tehnologii americane și prin care rețelele actuale din SUA ce folosesc soluții Huawei continuă să primească suportul software necesar.

Această licență temporară avea să expire luni, dar acum se mai oferă o prelungire de 2 săptămâni. Oficiali ai Departamentului de Comerț SUA afirmă că extinderea este necesară prin simplul fapt că multe zone rurale folosesc echipamente de rețea Huawei pentru rețelele lor 3G și 4G. Astfel, rețelele din aceste zone rurale vor continua să funcționeze grație suportului software și tehnic oferit. 

Mai aflăm și că pe data de 22 noiembrie, FCC va vota o lege prin care se va preveni achiziția de echipamente Huawei și ZTE menite utilizării acestora în rețele telecom din zonele rurale. De asemenea, FCC le va cere operatorilor din SUA să elimine și să înlocuiască echipamentele Huawei din rețelele lor 3G și 4G

Cât despre furnizarea de componente și tehnologii americane către Huawei, se pare că peste 200 companii din SUA așteaptă o licență de 90 zile ce le va permite realizarea acestui tip de comerț. Licența ar fi trebuit să sosească mai devreme, dar totul a fost amânat din cauza unor probleme de reglementare.

Între timp, SUA și China au făcut un prim pas spre rezolvarea divergențelor de ordin economic nu cu mult timp în umă.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×