Companiile americane și-ar putea relua vânzările de produse către Huawei în maxim 3-4 săptămâni

842 ori
<b>Companiile americane și-ar putea relua vânzările de produse către Huawei în maxim 3-4 săptămâni</b>Astăzi pe seama unui raport emis de către publicația Reuters aflăm că SUA este pe cale să aprobe licențele necesare companiilor americane pentru a vinde din nou către Huawei. Informația ar veni din partea unui oficial

Astăzi pe seama unui raport emis de către publicația Reuters aflăm că SUA este pe cale să aprobe licențele necesare companiilor americane pentru a vinde din nou către Huawei. Informația ar veni din partea unui oficial senior SUA și decizia ar fi fost luată chiar de către Donald Trump în planul vizat de a reduce restricțiile asupra companiei chineze astfel încât aceasta să-și continue activitatea. 

După cum bine știți, companiile americane au primit la rândul lor interdicții din partea SUA de a colabora cu Huawei, dar recent lucrurile s-au mai calmat și am aflat că aceste firme au nevoie de licențe speciale pentru a continua parteneriatele cu gigantul chinez. Nu se pot comercializa totuși produse sau tehnologii ce nu amenință siguranța națională SUA. 

Acum secretarul de comerț SUA, Wilbur Ross a declarat faptul că aceste licențe vor fi acordate dacă într-adevăr nu există riscuri de securitate. Aflăm și că doi producători de procesoare din SUA ce furnizează soluții către Huawei au declarat celor de la Reuters că vor aplica pentru mai multe licențe de export în perioada următoare. 

Aparent, companiile americane pot comercializa bunuri pentru a menține actualele rețele și livra update-uri software către terminalele Huawei existente, dar au interzis la realizarea de noi vânzări pentru bunuri și servicii dezvoltate în SUA. O clarificare finală ar trebui să vină în câteva săptămâni și se așteaptă ca reluarea vânzărilor către Huawei să se întâmple în maxim 4 săptămâni. 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×