UPDATE: Tabletele Lenovo achiziționate pentru monitorizarea prezenței la vot, sunt puse la treabă; acestea vin cu un soft special de prevenire a votului ilegal

3.330 ori
<b>UPDATE: Tabletele Lenovo achiziționate pentru monitorizarea prezenței la vot, sunt puse la treabă; acestea vin cu un soft special de prevenire a votului ilegal</b>La alegerile locale din acest an intră în funcțiune și cele 18.616 tablete achiziționate de către Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) - dispozitive ce vin la pachet cu un software special de prevenire a votului ilegal. În cazul în care vă întrebaț

La sfârșitul lunii august 2015 aflam și despre licitația demarată de către Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) - acțiune prin care se urmărea achiziția a 23.000 tablete pentru monitorizarea prezenței la vot. Contractul în cauză a fost câștigat de către Lenovo, iar de astăzi vedem și tabletele puse la treabă, fiind vorba despre modele Lenovo Yoga Tab 3 cu diagonală de 10.1 inch.

Dispozitivele sunt totuși ceva mai speciale, acestea sosind cu un soft de prevenire a votului ilegal ce este conectat direct la sistemul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Astfel, reprezentații din secțiile de votare vor scana CNP-ul alegătorilor, operațiune care va fi înregistrată în sistem. În eventualitatea tentativelor de fraudă (vot multiplu), sistemul va semnala celor din secția de votare dacă alegătorul încearcă să voteze de mai multe ori.

Dacă se descoperă un astfel de caz, pentru început va fi alertată poliția locală, urmând ca mai apoi să fie trimis și un echipaj mobil dintre cele pe care MAI le are la dispoziție în țară. În cazul în care vă întrebați, la aceste alegeri locale sunt prezente 18.616 tablete în centrele de votare - modele ce vin cu o cartelă SIM 3G pentru transmiterea datelor referitoare la procesul de votare via internet.

Există și o rezervă de 20% tablete pentru acele situații în care pot apărea defecțiuni. În imaginea de mai sus puteți vedea o astfel de tabletă în acțiune - model fotografiat de noi în cadrul unui centru de votare din Timișoara.

UPDATE: Potrivit unei declarații din partea Ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, aflăm că la alegerile locale de ieri, 5 iunie, sistemul informatic a sesizat 245 situații de posibil vot multiplu. Totuși, o mare parte dintre acestea au fost doar încercări din partea cetățenilor de a vedea dacă sistemul funcționează. Acesta a mai declarat faptul că alegerile locale de duminică au fost cele mai sigure din ultimii ani, numărul infracțiunilor sesizate fiind cu 51% mai mic, iar totalul contravențiilor cu 53% mai mic față de alte scrutine.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×