Serviciul de telecomunicații speciale (STS) demarează licitația pentru achiziția tabletelor necesare procesului de votare

1.190 ori
<b>Serviciul de telecomunicații speciale (STS) demarează licitația pentru achiziția tabletelor necesare procesului de votare</b>Prin intermediul HotNews.ro, aflăm astăzi o serie de detalii foarte interesante despre viitorul procesului de votare electorală &icirc;n Rom&acirc;nia. Aparent, STS (Serviciul de Telecomunicații Speciale), a demarat deja licitația pentru achiziția...

Prin intermediul HotNews.ro, aflăm astăzi o serie de detalii foarte interesante despre viitorul procesului de votare electorală în România. Aparent, STS (Serviciul de Telecomunicații Speciale), a demarat deja licitația pentru achiziția de tablete necesare pentru sistemul IT de monitorizare a prezenței de la vot.

Acest sistem va include și suporturi de suținere a actelor de identitate, iar potrivit celor de la STS, produsele urmează să prevină și votul ilegal. Valoarea acestei achiziții se ridică la suma de 31 milioane de lei (TVA inclus).

Din câte se pare, preluarea datelor de pe cartea de identitate, va fi asigurată prin utilizarea camerei video încorporată în tabletă, și a unei aplicații dezvoltate de către STS prin care se permite captarea de informații folosindu-se de imagini. Din schița pus la dispoziție mai sus, vedem și cum ar funcționa acest sistem.

În mod sugestiv, o tabletă Lenovo este prezentă în această schiță, lucru ce ar putea oferi un indiciu cu privire la producătorul ce va livra tabletele către STS. Totuși, nu este exclus ca și alte companii (Samsung, Asus, branduri locale), să fie contractate, jucători ce vor avea de câștigat enorm odată cu acest contract.

Un ultimul lucru pe care îl aflăm, este acela că STS dorește achiziția a maxim 23.000 tablet și a 20.000 de suporturi pentru tablete și acte de identitate. Pentru articolul complet realizat de HotNews.ro, puteți accesa pagina web de aici.

Mulțumim pentru pont lui Bogdan Alecu.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×