Tot mai multe companii doresc să înlocuiască WiFi-ul intern cu rețele 5G

1.886 ori
<b>Tot mai multe companii doresc să înlocuiască WiFi-ul intern cu rețele 5G</b>În ultima vreme se vorbește foarte mult despre conectivitatea 5G, standard care în weekend-ul ce tocmai a trecut a debutat comercial în Coreea de Sud pentru zona enterprise. Am aflat și că Nokia a deschis o asemenea rețea în colaborare

Suntem în acea etapă din dezvoltarea 5G-ului în care începe să fie furnizat printr-un soi de fibră până la ușă și apoi e instalat un tip de router care oferă o acoperire pentru casă sau o anumită zonă a blocului. Asta doar în țările din Vest și doar în anumite orașe. Vitezele sunt totuși atât de ridicate, încât unele companii preferă 5G-ul în loc de WiFi pentru birourile lor.

Până acum a fost o idee percepută la nivel general că WiFi-ul e mai rapid decât conexiunea celulară. Cel puțin în România asta era mai mereu adevărat. Odată cu implementarea 5G-ului apare încă o opțiune, cu viteze și mai și. Marile companii iau în calcul să renunțe la WiFi deci și să apeleze la 5G.

Asta se aplică mai ales la marile companii, acolo unde mulți angajați se conectează la hotspoturi. Audi este una dintre firmele care face această tranziție. Producătorul auto ar fi testat 5G pentru roboții săi pe parcursul verii. E probabil vorba despre roboții din linia de producție, care trebuie să comunice ultra rapid cu inginerii.

BMW, Daimler și Volkswagen s-au declarat la rândul lor interesate de această tehnologie. Nume mari din industria petrolului, gazelor și cea chimică sunt de asemenea gata de implementarea 5G versus WiFi. Costurile pentru adoptare sunt totuși mari, iar firmele mici și mijlocii nu și le vor permite în prima fază.

Operatorii fac teste deja, iar debutul global comercial va avea loc în 2020. Trebuie spus că tehnologia 5G are o viteză teoretică de download de până la 10 Gbps, fiind de o sută de ori mai rapid decât 4G-ul, cel puțin teoretic. WiFi-ul ac ajunge la nivel teoretic la 7 Gbps (8 canale de câte 866.7 Mbps).  

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×