TSMC îşi dublează producţia de procesoare de 16 nm, indicând activarea pregătirilor pentru iPhone 7

Autor:  | Publicat în:  TSMC 558 ori
<b>TSMC îşi dublează producţia de procesoare de 16 nm, indicând activarea pregătirilor pentru iPhone 7</b>TSMC este un partener de bază al celor de la Apple, c&acirc;nd vine vorba de producţia de chipseturi, iar azi aflăm că ei au decis să dubleze producţia de CPU-uri de 16 nm. Această măsură ar fi un indiciu că au &icirc;nceput pregătirile active...

TSMC este un partener de bază al celor de la Apple, când vine vorba de producţia de chipseturi, iar azi aflăm că ei au decis să dubleze producţia de CPU-uri de 16 nm. Această măsură ar fi un indiciu că au început pregătirile active pentru sosirea lui iPhone 7.

Capacitatea de producţie va trece de la 40.000 wafers de 12 inch la 80.000 de unităţi până la final de lună, conform publicaţiei chinezeşti Economic Daily News, citată de Digitimes. TSMC mai are clienţi importanţi, precum MediaTek, HiSilicon, Spreadtrum sau Nvidia. Totuşi, compania este principalul furnizor de CPU pentru următorul iPhone, conform zvonurilor.

Ei ar produce chipsetul Apple A10, bazat pe procesul de 16 nm FinFET, iar producţia în masă începe în trimestrul 2 aparent. Dacă programul Apple rămâne cel obişnuit, atunci iPhone 7 va sosi în septembrie în magazine şi ritmul de realizare de componente aferente ar trebui să crească încă de la final de primăvară şi din vară. Rămâne de văzut dacă Samsung va mai contribui la această serie de chipuri, cum a făcut la iPhone 6s şi 6s Plus.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×