Rusia va Înlocui procesoarele AMD și Intel de pe computerele produse local cu procesoare rusești

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 1.280 ori
<b>Rusia va Înlocui procesoarele AMD și Intel de pe computerele produse local cu procesoare rusești</b>Rusia vrea să nu mai depindă de procesoarele din SUA și de soluțiile AMD și Intel și intenționează că pe viitor să se axeze pe chipseturile firmei locale Baikal. Proiectul în care e implicată această companie valorează zeci de milioane de...

Rusia vrea să nu mai depindă de procesoarele din SUA și de soluțiile AMD și Intel și intenționează că pe viitor să se axeze pe chipseturile firmei locale Baikal. Proiectul în care e implicată această companie valorează zeci de milioane de dolari.

E foarte posibil ca aceasta decizia să aibă de-a face cu sancțiunile economice pregătite Rusiei că represalii pentru situația cu Ucraina. Astfel, anumite produse americane nu vor mai fi atât de accesibile pieței din Rusia, printre care și procesoarele. Micro procesorul Baikal este un design creat de către o filială a T-Platforms, un producător de supercomputere. Proiectul va primi finanțare de la compania Rostec, care operează în domeniul apărării.

Va exista finanțare și de la o altă companie locală de top, numită Rosnano, deci fondurile de la stat vor suporta această inițiativă. Rezultatul proiectului va fi o serie de chipuri, Baikal M și Baikal M/S, bazate pe tehnologie 64 bitARM Cortex A57. Frecvența este de 2 GHz, iar noile chipuri sunt menite pentru PC-uri și microservere. Aceste procesoare vor fi instalate pe computerele guvernamentale și alte device-uri folosite de firmele de stat.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×