UE vrea să amendeze companiile tech care nu înlătură conţinuturile extremiste într-o oră

702 ori
<b>UE vrea să amendeze companiile tech care nu înlătură conţinuturile extremiste într-o oră</b>Pe seama unui raport aflăm astăzi faptul că UE are în plan implementarea unei noi reguli pentru companiile tech, aceea de a amenda acele firme care nu înlătură conținuturile extremiste într-o oră de la descoperirea acestora

UE devine şi mai dură cu companiile tech după ce a petrecut ultimii ani amendând fără milă giganţi ca Facebook şi Google. De această dată e vorba despre o măsură justificată şi întemeiată, care implică amenzi pentru companiile tech care nu înlătură conţinuturile extremiste şi teroriste la timp.

Uniunea Europeană ia în calcul implementarea unei legi care va forţa companiile ca Facebook, Twitter sau YouTube să şteargă propaganda teroristă sau extremistă de pe platformele lor. Au la dispoziţie doar 60 de minute sau riscă să fie amendate serios. Legislaţia este în curs de redactare acum de către autorităţile europene. Se pare că lipsa de acţiune a marilor companii în a-şi reglementa postările a generat această reacţie.

Comisarul de securitate UE, Julian King ar fi declarat recent că la Bruxelles nu s-a văzut destul progres pe această temă şi că e nevoie de o acţiune mai puternică pentru a proteja cetăţenii. Bazele pentru legislaţie erau puse în luna martie, cu tot cu acel interval de 60 de minute menţionat mai sus. După atacurile teroriste din Paris, Londra sau Berlin, acolo unde atacatorii s-au coordonat prin reţele de socializare, autorităţile au început să reacţioneze.

Au fost ceva mutări şi la Whatsapp, care vrea să limiteze fake news, panica şi propaganda prin intermediul grupurilor. Dacă o companie uriaşă îşi permite să aibă câteva zeci de angajaţi care să filtreze numai mesajele dubioase, companiilor mai mici le va fi mai greu să facă asta. Legislaţia va trebui să fie aprobată atât de Parlamentul European, cât şi de majoritatea statelor din UE pentru a intra în vigoare.

Ca să vă faceţi o idee ce se petrece, un studiu lansată luna trecută arată că membrii ISIS şi susţinătorii lor au urcat pe web 1348 de video-uri YouTube, iar 24% dintre clipuri au stat pe web peste 2 ore.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×